На Франківщині жінка відновила будинок, який збудували понад 200 років тому. Про це повідомили у виданні "Бриз".

Будинок знаходиться в селі Новошин Долинського району. Він був збудований в 1812 році і знаходився в жахливому стані, доки його не вирішила відремонтувати місцева мешканка Іванна Кузеляк.

"За нього я взялася в листопаді минулого року. Будинок довго падав. Він має свою атмосферу, минуле, тому я давно думала його відновити", - прокоментувала жінка.

Біля входу в будинок розміщено напис польською мовою у якій зазначено, що колись ця земля належала полякам і тут знаходився повіт Ужидновий.

Табличка з написом польською мовою, фото: видання Бриз

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Таких будинків на галицькій землі було 51. У нашому Вигодському кущі три: в Пацикові, Вигоді і Новошині. Ці будинки вважалися найбагатшими і сюди звозили мито. Тут жив пан, який цим всім керував" - додала Іванна Кузеляк.

В будинку знаходяться дві кімнати, які розділені коридором. Одна з них спальня, а друга — кухня.

В процесі відновлення будинку жінка винесла з нього гори сміття, заклала тріщини в стінах, замінила підлогу, побілила стіни всередині і зовні. Також вона відновила одну з трьох печей, які розташовані в будинку.

Після цього жінка завезла в будинок власні меблі, які також мають цікаву історію, оскільки дісталися їй від прабатьків.

Меблі, фото: видання Бриз

В даний момент будинок відкритий для відвідувань і є невеликим еко-готелем, де сім'я може пожити кілька днів.

Крім цього Іванна займається приготуванням їжі в печі, випікає хліб і робить десерти. Також вона проводить кулінарні майстер-класи для туристів.

Страви, які приготувала Іванна, фото: видання Бриз

Нагадаємо, що у Києві, до четвертої річниці загибелі, на вулиці Франка відкрили меморіал Павла Шеремета. Меморіал встановили на місці, де 20 липня 2016 року загинув відомий журналіст

Як повідомляв портал "Знай.uа" львівська письменниця і вчений Галина Яценко перемогла в конкурсі "Мікроліти: по ту сторону Целана" і отримала премію від популярного німецького журналу "SPIEGELUNGEN".

Також, "Знай.uа" писав, що у Тернополі невідомі зіпсували об'ємну фразу для фотосесій в центрі міста "I love Ternopil".