Хлопчик з ДЦП з Прикарпаття став чемпіоном Європи з паракарате. Про це розповіли в сюжеті "Суспільного".

Повідомляється, що дев'ятирічний житель Франківщини Андрій Лагойда, не дивлячись на діагноз ДЦП, пішов займатися катарі в калуський спортивний клуб “OKAMI”.

За роки занять хлопчик зміцнів і виступив на кількох змаганнях. На даний момент він може похвалитися титулами чемпіона Європи та чемпіона України з паракарате. Крім того хлопчик виступав і в змаганнях серед здоровых дітей, де також отримав безліч призових місць.

Андрій Лагойда на тренуванні, кадр з репортажу Суспільне: Facebook

На міжнародному турнірі Андрій отримав "золото" відразу в двох категоріях: куміте (бій) та ката (виконання форми).

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Хочу стати чемпіоном світу", - розповів про свої плани Андрій.

Мама Андрія дуже сильно їм пишається і каже, що його досягнення - це результат наполегливої роботи.

"Спершу говорили, що він не буде навіть ходити… Реабілітація, інтенсивні вправи, і все ж багато дає втілення віри в нього, що він все-таки може. Ми не відокремлюємо його від інших дітей. У нас є фраза в сім'ї: "Моя дитина може все, чому ти не можеш, я не знаю"" - поділилася мама хлопчика Марія Лагойда.

Марія Лагойда, кадр з репортажу Суспільне: Facebook

Хлопчик займається Карате 2 роки. На змаганнях виступив вперше в 2019 році. Тренер Андрія каже, що він дуже здібний і не сумнівається в його спортивному майбутньому.

"В мене не було досвіду роботи з такими дітьми. Тому я ставився до нього як до звичайних дітей. Там були і сльози, і образи, але поступово він змінився, став розвинутим і сильним. Моя мета підготувати його, щоб він був майстром і отримав чорний пояс. Я не здивуюсь якщо він стане тренером і викладатиме "- розповів тренер хлопчика Володимир Сакулич.

Володимир Сакулич, кадр з репортажу Суспільне: Facebook

В даний момент Андрій має зелений пояс і не дивлячись на ДЦП є самим титулованим спортсменом в клубі.

Чемпіонами не народжуються, ними стають. Історія прикарпатського каратиста з ДЦП

ДЦП не вирок – показує на власному прикладі прикарпатець Андрій Лагойда. 9-річний хлопчик – чемпіон Європи та України з паракарате, багаторазовий призер змагань серед дітей.

Geplaatst door Суспільне Карпати op Zaterdag 18 juli 2020

Нагадаємо, що харків'янин взяв "золото" на чемпіонаті України з гольфу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Усик втік від Чісори, кричав на все узбережжя.

Також, "Знай.uа" писав, що українець Малиновський розніс рейтинг кращих гравців Серії А.