Сьогодні, 17 липня, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків відправився в Київ на мітинг на підтримку української мови. Про це розповіли у виданні "Версії".

Повідомляється, що по дорозі до столиці Марцінків записав звернення, в якому розповів про стан справ і згадав деяких депутатів Верховної Ради.

Марцінків зазначив, що на заході по захисту української мови зберуться всі міські депутати, включаючи народного депутата з Івано-Франківська Оксану Савчук.

"На жаль, "слуги народу" все одно ставлять сьогодні на голосування Закон “Про мову”, зокрема, про повернення російської мови в українські школи. Мусимо захищати." - додав глава Франківська.

Руслан Марцінків на мітингу на захист української мови в Києві, фото Павло Пивовар: Facebook Руслан Марцінків

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Разом з тим він підкреслив, що вчора з допомогою тиску громадськості розгляд скандального законопроекту "Про мову" авторства нардепа Бужанського було відсунуто. Тому важливо і сьогодні не допустити введення цього закону.

Також Марцінків додав, що серед противників даного законопроекту є депутати з "Слуги народу".

"Але буде спроба зібрати сьогодні голоси, щоб проголосувати. Ми – свободівці, зокрема, і мери розуміємо, що сьогодні дуже важливий день." - сказав Марцінків.

Крім того мер Франківська згадав і автора скандального законопроекту, народного депутата Бужанського.

"Хочу сказати, що якщо б ми були в Верховній Раді – то очевидно, що сьогодні була б заблокована трибуна, і очевидно, що цей Бужанський б зі сходинок поїхав по-трохи з Верховної Ради." - додав Руслан Марцінків.

В кінці звернення він висловив сподівання, що у депутатів Верховної Ради залишилося почуття патріотизму і вони не допустять посягань на українську мову.

Руслан Марцінків на мітингу на захист української мови в Києві, фото Павло Пивовар: Facebook Руслан Марцінків

Нагадаємо, що під Верховною Радою проходить мітинг проти законопроекту Бужанського, і звичайно ж, все не так просто. Поліція пішла в наступ.

Як повідомляв портал "Знай.иа" під Верховною Радою України мітингувальники, які виступають проти прийняття нового мовного закону, запалили імпровізоване "багаття" з гілок і димових шашок з рожевим димом.

Також, "Знай.иа" писав, що під час акції на підтримку української мови у Франківську активісти спалили опудало депутата Бужанського, який є автором скандального "мовного" законопроекту.