Сім'я з села Кути на івано-Франківщині стала першою в населеному пункті, яка перехворіла COVID-19. Історією сім'ї поділилася Марія Гончарова в інтерв'ю для видання "Українська правда SOS".

Жінка розповіла, що її батько, 57-річний Петро Кузик часто їздив велосипедом в село Мілієве Чернівецької області, щоб провідати свою 89-річну маму.

Після повернення з однієї з таких поїздок у його і його сім'ї з'явилися ознаки респіраторної хвороби. При цьому Петро не зміг зрозуміти, як він заразився хворобою. Чоловік мав мінімум контактів, лише ходив у магазин у селі Мілієве , однак був у масці і рукавичках.

Марія Гончарова, фото: Українська Правда SOS

Марія розповіла, що за кілька днів у її батька підвищилася температура, потім симптоми з'явилися у її і у мами. Крім температури, у жінок також з'явилася слабкість і ломота в тілі.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Жінка одразу ж звернулася до сімейного лікаря, яка порадила їй уважно відстежувати стан і приймати жарознижуючі, якщо температура перевищить 38,5.

Потім температура піднялася у чотирирічного сина Марії, до 40 градусів, і батьки цілу ніч намагалися її збити, потім викликали швидку. Хлопчика привезли в реанімацію дитячого відділення лікарні, однак ПЛР-тест ніхто робити не став.

В цей же час різко піднялася температура і Петра. Рідні викликали швидку, яка відвезла чоловіка в лікарню. Його поклали в інфекційне відділення міста Косів і призначили комп'ютерну томографію, яка показала двостороннє запалення легенів.

Швидкий тест на COVID-19 показав негативний результат, тому чоловікові взяли мазок на ПЛР-тест.

У цілому Петро провів у лікарні два з половиною тижні. З них 10 днів у реанімації з кисневою маскою.

За словами Марії, після підтвердження COVID-19, їх будинок продезінфікували хімічними препаратами, від яких жінка і її мама частково втратили смак і нюх. У дочки Марії довгий час була підвищена температура 37,1 — 37,5, тому педіатр вирішила призначити їм ПЛР-тести, які показали позитивний результат. Також коронавірус підтвердили і у бабусі на Буковині.

Марія розповіла, що сім'я змогла протистояти хворобі, однак у її батька з'явилися ускладнення. Чоловік став часто втомлюватися і більше не може займатися фізичною працею тривалий час.

Нагадаємо, МОЗ пояснив тонкощі роботи шкіл з вересня: температура, маски і антисептики

Як повідомляв Знай.uа, на Львівщині китайський вірус звів у могилу молоду галичанку

Також Знай.uа писав, що у США знайшли першу білку, запустившую епідемії бубонної чуми