В Україні триває адаптивний карантин через поширення коронавіруса. У різних регіонах діють різні обмеження, ступінь яких визначають місцеві штаби і комісії по боротьбі з інфекцією. Вони використовують критерії, раніше прописані Міністерством охорони здоров'я.

За станом на 10 липня 7 областей не відповідають критеріям, встановленим МОЗ. Виняток склала Івано-Франківська область. Тут досягли потрібних показників і головний санітарний лікар Віктор Ляшко дав добро на пом'якшення обмежень. Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

Не відповідають критеріям Донецька область, Закарпатська, Волинська, Рівненська та Харківська. Також в список потрапили Чернігівська і Тернопільська. У цих областях не досягнутий потрібний поріг тестування жителів, заповнюваність ліжок в інфекційних лікарнях перевищує встановлений Кабміном показник. Також не відповідають критерію динаміки захворюваності на кожні 100 тисяч населення.

Івано-Франківська область виходить з карантину Фото: МОЗ

Варто відзначити, що в Україні станом на 9 ранку 10 липня було зафіксовано 819 нових випадків зараження. При цьому в МОЗ заявили, що сьогодні вперше зафіксовано високе число видужали українців. За останню добу одужали 1016 осіб, що є абсолютним рекордом.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо Знай писав, що МОЗ опублікував статистику захворюваності коронавірусом за 9 липня.

Знай повідомляв, що в Києві третину торговельних центрів і розважальних закладів економить на антисептиках. Їх просто рабавляют водою.

Нещодавно Знай передавав, що комаровський закликав всіх грати в футбол, щоб не заразитися коронавірусом.