На Прикарпатті відновили дорогу до села, яку повінь відрізало від цивілізації. Про це розповіли у виданні "Суспільне".

Повідомляється, що 13 липня, рятувальники змогли відновити дорожнє сполучення з селом Бистрець Верховинського району, яке три тижні було відрізане від цивілізації через руйнівну повінь.

"Над відновленням дороги до села працювало двоє надзвичайників від ДСНС в області. Для розчищення шляху використовували екскаватор львівського зведеного загону, який тут працює над усуненням наслідків негоди", - розповіла порадниця управління ДСНС Івано-Франківській області Христина Перцович.

Також рятувальники займаються очищенням русла річки Бистрець.

Наслідки повені на Прикарпатті, ілюстративне фото: ДСНС Івано-Франківської області

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За станом на ранок 14 липня, часткове транспортне сполучення залишилося до двох сіл - Космача, в Косівському районі, і Рунгур, в Коломийському районі.

За словами Христини Перцович у двох хуторів поблизу Космача можна доїхати тільки на позашляховику. В даний момент, в Рунгурах ведуться роботи по відновленню проїзду.

Варто зазначити, що на Прикарпатті поступово відновлюють транспортне сполучення з заблокованими населеними пунктами. Так, 11 липня були відновлені автомобільні шляхи до сіл Верховинського району — Грамотне, Кохан і Волова.

Наслідки повені на Прикарпатті, ілюстративне фото: ДСНС Івано-Франківської області

Нагадаємо, прикарпатцям зажали компенсацію, яку виділив уряд.

Як повідомляв "Знай.uа", названа причина водного пекла на Прикарпатті, і вирубка лісів тут ні до чого

Також "Знай.uа" писав, що постраждалі від повені Чернівецькій області розповіли про жахи