На Прикарпатті може знову піднятися рівень води в річках. Про це розповіли на порталі ДСНС Івано-Франківської області.

Повідомляється, що 13 липня на ріках області очікується підйом рівня води на 0,3 — 1,3 метра над рівнями станом на 08:00 10 липня.

Через велику кількість опадів можливе формування місцевого стоку, який може бути небезпечним для населення.

Також, у зв'язку з великими опадами, 13 липня, в річках басейнів Прута та Сірету очікується зміна гідрологічного режиму з підвищенням рівнів води на 0,2 — 0,7 метра над рівнями 11 липня.

В гірських районах можуть виникнути селеві потоки.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Наслідки повені на Прикарпатті, фото: ДСНС Івано-Франківської області

Варто зазначити, що на Прикарпатті пройшла масштабна повінь, що знищила безліч доріг, мостів і прибережних укріплень. У результаті стихії було пошкоджено понад 13 тисяч будинків і сотні населених пунктів.

В даний момент в регіоні ліквідують наслідки буйства стихії, проте погіршення погодних умов призводить до нових затоплень і обвалів.

Збитки інфраструктурі регіону після повені оцінюються на суму більше двох мільярдів гривень. В уряді вже виділили першу частину коштів у розмірі 480 мільйонів гривень, половина з яких повинна піти на компенсації місцевому населенню.

Наслідки повені на Прикарпатті, фото: ДСНС Івано-Франківської області

Нагадаємо, "Знай.uа" писав, що на Тернопільщині зафіксували смерч, вихор завдав збитків селу.

Також "Знай.uа" повідомляв, що повінь досягла Буковелі, підтоплені вулиці курорту і дороги.

Нещодавно "Знай.uа" передавав, що на франківщині пронісся смерч, місцеві жителі зафіксували вихор.