На Франківщині стихія залишила без газу кілька населених пунктів. Про це розповіли на сторінці Дністровського БУВР в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що фахівці Дністровського БУВР, під час огляду пошкоджених повінню ділянок, встановили, що на річці Бистриця Надвірнянська був підмитий правий корінний берег.

"На р. Бистриця Надвірнянська в с. Назавизів через "острів" підмитий правий корінний берег нижче автодорожнього мосту загальною довжиною 150 м, розмило берегову лінію довжиною понад 40 м." - сказано в повідомленні

Розмитий берег, газова труба, фото: Facebook Дністровське БУВР

На пошкодженій ділянці знаходиться газова труба, яка забезпечує постачання блакитного палива в населені пункти Гвізд і Мирне Надвірнянського району. У даний момент обидва села залишилися без подачі газу.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Під загрозою знаходиться газова труба середнього тиску діаметром 250 мм, загальною довжиною близько 40 м. Зараз труба підвішена в повітрі." - сказано в повідомленні.

Розмитий берег, газова труба, фото: Facebook Дністровське БУВР

На місці події зібралася виїзна комісія, яка прийняла рішення щодо ліквідації наслідків повені.

За результатами наради було вирішено, що для відновлення постачання газу до вищевказаних населених пунктів, необхідно терміново провести заходи щодо зупинення процесу розмиву корінного берега і затоплення ділянки, на якій розміщений газопровід.

Повідомлення Дністровського БУВР: Facebook

Нагадаємо, раніше в ДСНС розповіли про збитки від повені на Прикарпатті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Яремче під жінкою з дитиною обвалилася земля.

Також "Знай.uа" писав, що Прикарпаття повністю затопило.