В Івано-Франківську в одному з житлових будинків впав ліфт з людьми і собакою всередині. Про подробиці події розповіли користувачі соціальних мереж, а також КП "Теплий дім" в Facebook.

Повідомляється, що в четвер, 9 липня, близько 17:00 в будинку №30 по вулиці Івасюка впала кабіна ліфта з пасажирами всередині. На момент події в кабіні перебувало троє дорослих людей та собака породи сенбернар. Як розповіла Наталя Дяченко, кабіна почала падати з п'ятого поверху, зупинившись лише між першим і другим поверхами, а ліфтер прибув лише через годину.

Пост Наталії Дяченко в Facebook / скріншот

КП "Теплий дім", яке відповідає за стан ліфтів у житлових будинках, повідомило, що представники підприємства обстежили ліфт і його механізми. Як виявилося, він був встановлений ще в 1988 році, що є середнім віком для франківських будинків. В минулому році його обслужили та надали дозвіл на подальшу експлуатацію.

Підприємство заявило, що всі механізми ліфта знаходяться в справному стані, тому причиною падіння міг стати перевантаження. За словами "Теплого дому", підйомники старі цього ліфта не обладнані блокуванням від перевантаження, тому механізму не вистачило сил і після короткого падіння кабіна зупинилася за допомогою захисних клинів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

В Івано-Франківську впав ліфт / фото: КП Теплий будинок в Facebook

В Івано-Франківську впав ліфт / фото: КП Теплий будинок в Facebook

Нагадаємо, що під Франківському вибухнуло 25 снарядів.

Як повідомляв портал Знай.иа в Івано-Франківській області зійшов зсув в результаті сильної негоди.

Також Знай.иа писав, що в Івано-Франківську автобус почав розвалюватися прямо на ходу.