На Прикарпатті евакуювали всіх вагітних жінок із зони, де можливе затоплення. Про це під час брифінгу заявив голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

Він зазначив, що в даний момент на Прикарпатті вирують потопи, які завдали великої шкоди місцевим жителям.

У зв'язку з цим співробітники ДСНС вже зайнялися евакуацією цивільних. Першими були евакуйовані вагітні жінки.

Спецтехніка в зоні затоплення, фото: МВС України

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Федорів також додав, що рятувальники постійно моніторять ситуацію і вже готові реагувати на екстрені випадки. Для цього в їх розпорядження було надано гвинтокрил.

"Завдяки службі екстрених ситуацій України, в нашій області є гвинтокрил, який буде використовуватися в екстрених ситуаціях." - додав Віталій Федорів.

Крім того він зазначив, що вже сформовано запас продуктів для жителів населених пунктів, яких стихія заблокує від доріг.

"Завдяки коштам благодійних фондів і допомозі від підприємців, у нас сформовано три тонни продуктів. Їх розподілять по тих зонах, які будуть відрізані від сполучення. Таких населених пунктів лише у Верховинському районі в даний момент налічується 19" - розповів Федорів.

Гвинтокрил і продукти для допомоги потерпілим, фото: МВС України

Нагадаємо, раніше Прикарпатті повністю затопило.

Як повідомляв портал "Знай.uа", зливи затопили Україну і перетворили села річки.

Також "Знай.uа" писав, що на Франківщині стихія відрізала село від цивілізації.