Кожен рік на Прикарпатті мами позбуваються небажаних дітей. Про це розповіли у виданні "Курс", посилаючись на слова психолога обласного Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Надії Герасимів.

Повідомляється, що в минулому році, в пологових будинках Прикарпаття дві жінки залишили своїх дітей. Ще двоє відмовились від дітей в цьому році.

Головними причинами відмови є — погане матеріальне становище, відсутність житла, самотність.

"У кожного свої аргументи. Для кого-то це відсутність умов для виховання дитини, складне матеріальне становище. Кому соромно бути матір'ю-одиначкою, а сім'ї – соромно мати таку дочку. Бувають випадки, коли в родині вже є діти, і ще одні – зайві клопоти" - додала Надія Герасимів.

Як правило, жінки, які залишають дітей, не стоять на обліку. Найчастіше вони приїжджають в обласний центр і народжують. Після цього вони заявляють про відмову від дитини.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Доки жінка знаходитися в пологовому відділенні з нею працює соціальний працівник і намагається переконати її не залишати дитину. Однак, як правило, в більшості випадків це неможливо.

Психологи і соціальні працівники заявляють, що відмова від дитини це ще не найгірше рішення, адже таким чином батьки дають малюку шанс на життя.

Бувають і випадки, коли небажану дитину забирають додому і там позбавляють життя. На жаль, подібне щорічно трапляється і на Прикарпатті.

Нагадаємо, раніше молодих батьків в Україні пообіцяли зробити багатшими.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Дніпрі в шестимісячної дівчинки знайшли порок серця.

Також "Знай.uа" писав, що іноземні батьки зі сльозами забирали дітей від українських сурогатних мам.