На тлі подій в США, пов'язаних зі смертю афроамериканця Джорджа Флойда, блогер Джуда Келечи поділився власною історією про расизм в Україні. Про це він розповів в інтерв'ю для видання "hromadske".

Афроамериканець Джуда Келечи родом з міста Детройт, США. Він вже 6-й рік живе в Україні, вчиться на лікаря у Івано-Франківську і веде власний блог в якому називає себе "Юрою з Коломиї". Не дивлячись на це хлопець зізнався, що йому довелося бачити випадки расизму в нашій країні.

Юра з Коломиї

Американець Джуда став відомим в Україні блогером. Хлопець підкорив українців своїм гумором, піснями та знанням української

Geplaatst door hromadske.ua op Dinsdag 2 juni 2020

Джуда розповів, що одного разу йшов по вулиці Франківська і перехожий сильно вдарив його в плече. Після запитання, навіщо він це зробив, чоловік назвав блогера "негром" та заявив, що ненавидить таких, як він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Він не був п'яний або ще щось. Мене це шокувало, бо в Америці зі мною такого не траплялося." - додав Джуда.

Також він розповів про випадок у більярдній, коли чоловік штовхнув його і його подругу, після чого почав лаятися і обізвав Джуду "негром".

"Багато було таких випадків, я намагаюся не звертати увагу на це." - зізнався блогер.

Джуда додав, що расизм існує скрізь, однак, за його словами, в Україні він особливо помітний, оскільки люди не знають, що можна і чого не можна говорити і як потрібно себе вести поряд з іноземцями.

"Звичайно, є й такі, хто навмисно хочуть образити. В Америці більш прихований расизм. Тут тебе сприймають як інопланетянина. Я не кажу, що всі такі. Але, наприклад, хлопець, який приїхав з маленького міста чи села і, можливо, перший раз в житті бачить афроамериканця, буде розповідати все, що бачив про це по телевізору." - сказав Джуда.

Також хлопець розповів, що багато людей вірять в те, що Детройт це бандитське місто і думають, що всі афроамериканці дуже агресивні і до того ж носять з собою зброю.

"Ще мене ображає, коли люди, навіть в компанії знайомих, починають жартувати про колір шкіри. Я просто не розумію, чому це так смішно." - зізнався блогер.

Нагадаємо, раніше найбагатший боксер у світі оплатив похорон задушеного Флойда.

Як повідомляв портал "Знай.иа" білі американці попросили вибачення у темношкірих.

Також Знай.иа" писав, що Конор Макгрегор відреагував на вбивство афроамериканця Флойда.