Афроамериканець з Івано-Франківська говорить українською мовою краще, ніж більшість українців. Про це розповіли в сюжеті передачі "Вікна-новини".

Повідомляється, що 23-річний американець Джуда народився в Детройті і в даний момент, вже 5 років, живе і навчається в медінституті в Івано-Франківську. За цей час він дуже полюбив українську культуру і завів сторінку в соцмережі, яку веде українською мовою. Вона вже зібрала 200 тисяч підписників.

"Жити в цій країні і не знати мову — це неповага до інших українців", - сказав Джуда в одному зі своїх відео.

Записувати відеоролики у соцмережі Джуда почав на карантині через нудьгу. Проте робив це з великим ентузіазмом і за короткий час набрав велику популярність.

"Я хочу навчити інших, хочу допомогти іншим і хочу підняти всім настрій. Я не така суперзірка, як Уілл Смітт або Олег Винник, я просто хлопець, який навчаеться в медичному" - заявив афроамериканець.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Джуда, кадр з репортажу: YouTube Вікна-новини

Хлопець розповів, що між навчанням у Польщі і в Україні вибрав медінститут Івано-Франківська. До того ж, саме у цьому закладі вчилася його рідна тітка, яка в даний момент працює лікарем в Англії.

Джуда зізнався, що в Україні навчання на багато дешевше, ніж у США, при цьому диплом відповідає всім необхідним стандартам. Однак для того, щоб стати лікарем у себе на батьківщині, йому доведеться здати додатковий іспит.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі місцеві жителі самостійно втілили в реальність дитячу мрію.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Кличко обмиє своїх чиновників в "золотому дощі".

Також "Знай.uа" писав, що на Львівщині священик забрав пластикові квіти з кладовища.