На Франківщині стався землетрус. Про це розповіли у репортажі ТСН.

Повідомляється, що епіцентр землетрусу зафіксовано поблизу села Якубів Долинського району. Поштовхи були досить слабкими, їх потужність за шкалою Ріхтера досягла 3,2 бали.

Землетрус стався рано вранці, близько 7 години, коли люди спали. Його зафіксували військові, які відстежують коливання землі. Обійшлося без збитків або постраждалих.

Місцеві жителі розповіли, що в регіоні і раніше можна було спостерігати землетруси, проте поштовхи такої сили останній раз відбулися 13 років тому.

Мешканці сусідніх населених пунктів також не панікували, однак деякі все ж налякалися.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Таке враження, що їде якийсь товарняк. І тут затряслися банки на полиці. І це було дуже страшно – як ніби балка якась обірвалася. Спершу дуже трясло, а потім як гепнуло" - прокоментувала місцева мешканка.

Місцева жителька, кадр з репортажу: ТСН

Місцеві жителі припускають, що коливання землі могли спровокувати нафтовидобувні компанії, які в цих землях розробляють родовища. Вчені згодні, що така версія має місце бути.

“Ми помітили, що на Прикарпатті основні землетруси відбуваються в районах нафто і газовидобутку, це Надвірна, це долина, це Борислав”, – коментує Андрій Назаревич старший науковий співробітник Карпатського відділення Інституту геофізики.

Андрій Назаревич, кадр з репортажу: ТСН