Правоохоронці розкрили злочинну схему, яка була організована співробітниками Галицької митної служби в Івано-Франківську. Про це розповіли на порталі прес-служби СБУ.

Повідомляється, що співробітники митної служби систематично займалися вимаганням грошей у представників компаній імпортерів та експортерів. За певну плату вони обіцяли не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення і не затягувати митні операції.

Співробітники СБУ з'ясували, що митники отримували вигоду незаконним шляхом з кожної фури яку оформляли на території їх відповідальності.

Під час обшуку місць роботи та проживання злочинних митників, співробітники спецслужб виявили документацію яка доводить їхню провину, а також 27 тисяч доларів та майже 3 тисячі євро, які найімовірніше є доходом від корупційної схеми.

В даний момент відкрито кримінальну справу, в якій задокументована неправомірна діяльність чотирьох інспекторів митниці. За попередніми даними вони здійснили понад 3 тисяч правопорушень і встигли "заробити" незаконним шляхом більш 3 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Триває досудове розслідування за фактом порушення ч. 3 ст. 368 КК України. Готується повідомлення про підозру в отриманні вигоди незаконним шляхом за попередньою змовою. Відповідно до законодавства митникам загрожує позбавлення покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Нагадаємо, раніше в Києві невідомий пограбував офіс дотримуючись заходів карантину.

Як повідомляв портал "Знай.uа", “гастролер” з Донецька обікрав наївного Тернополянина.

Також Знай.uа" писав, що у Львові банда ромської національності обікрала жінку.