На Прикарпаття завітав Сергій БуБка, президент Національного олімпійського комітету України і один з найуспішніших легкоатлетів. Повідомляє "Галка".

Разом з Денисом Шмигалем, чоловік ознайомився із перебігом реконструкції легкоатлетичного стадіону в ІФНТУНГ. Ремонт, якого почався ще влітку 2018 року. За майже 33 мільйони гривень, реконструкцією займається дніпровська фірма "Міленіум Спорт". В результаті, вже облаштовано футбольне поле та відновлено бігові доріжки. В майбутньому планують реконструкцію трибун.

Проректор з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ Сергій Куровець пояснює таку затримку тим, що з різних причин припинилося фінансування. Крім того, необхідно сім мільйонів на капітальну реконструкцію занедбаного манежу під трибунами.

"Університет немає коштів – гроші чекають з бюджету регіонального розвитку. Наразі проєкт знаходиться у стадії продовження. З наступного тижня вже планують реконструювати трибуни. До кінця року їх мають завершити", – каже Куровець.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чоловік додав, що вони планують подати проект реконструкції на конкурс в облдержадміністрацію.

Денис Шмигаль заспокоїв, що хвилюватися немає причин, всі проблеми вони владнають.

"Ініціатива людей призвела до такого прекрасного результату з реконструкції. Цьогоріч, коли відремонтують трибуни, стадіон отримає третій рівень сертифікації. Наступного року, якщо манеж буде зроблено, стадіон отримає другий рівень сертифікації. І можна буде проводити масштабні міжнародні змагання", – каже Шмигаль.

Сергій Бубка, роботи на стадіоні схавалив, він наголосив, що стадіон на спортивній інфраструктурі відзначиться дуже позитивно.

"Це прекрасний стадіон і тут можна проводити змагання на найвищому рівні. І я впевнений, проєкт буде повністю завершено. Почався рух відбудови спортивної інфраструктури. Душа тішиться", – відзначив Бубка.

Наприкінці зустрічі президент НОКУ познайомився особисто з прикарпатськими спортсменами.

Нагадаємо, у мережі представили офіційний логотип Олімпійських ігор-2024: в зображенні закладено приховане значення

Як повідомляв раніше Знай.ua, Сергій Бубка їде у Франківськ: деталі візиту легендарного спортсмена

Також Знай.ua писав про те, що Вірастюк, посунься: франківські студенти записалися в стронгмени, подробиці тріумфу