В Києві відбувся Кубок Асоціації гирьового спорту України. Студентки з Франківщини показали вищий клас та здобули чотири медалі.

Студент п'ятого курсу медичного факультету, Олександр Шваб посів перше місце серед юніорів та став другим серед дорослих. Впродовж 10 хвилин він виконав 88 підйомів двох 28-кілограмових гирь. Повідомляє пресслужба Івано-Франківського національного медичного університету.

"88 підйомів це не найкращий мій результат, але через пошкодження руки я не зміг виступити краще. Сім хвилин ми з Андрійчуком йшли одним темпом, але потім далася взнаки рука, і я відстав. Зрештою дотерпів, допрацював до кінця і вистояв усі 10 хвилин", – розповідає Шваб.

Христина Макота студентка другого курсу здобула перемогу серед дорослих і посіла третє місце серед юніорів. У вазі до 58 кг вона зробила 70 підйомів 16-кілограмової гирі ривком. Вона відзначила, що перемога й далась не легко через те, що в неї були сильні суперниці.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Було непросто, бо у моїй категорії були доволі сильні суперниці. Сподівалася на кращий результат, але під час розминки трохи пошкодила праву руку, і вона мене підвела». Дівчина каже, що за три роки занять на секції гирьового спорту вона значно покращила свої результати, останнім часом почала працювати з 24-кілограмовими гирями. Завдяки регулярним тренуванням покращився і стан здоров’я та загальне самопочуття", – ділиться студентка.

Від команди Івано-Франківської бласті виступав також рідний брат Олександра Шваба Сергій. У двоборстві (вага до 74 кг) він переміг серед юніорів та став другим серед дорослих. Хлопець тішиться, що за місяць тренувань після канікул вони змогли досягти таких високих результатів, і показали всій Україні, хто найсильніший.

"Ми дуже задоволені цим результатом, адже студенти були після літніх канікул, і ми готувалися до змагань лише місяць. Ми збиралися привезти на ці змагання й інших наших спортсменів, але вони не змогли після літа підійти до необхідних фізичних кондицій, а їхати просто, щоб взяти участь немає сенсу. Хочу відзначити волю до перемоги Олександра і Христини, адже, не зважаючи на свої пошкодження, вони зібралися з силами, показали характер, вистояли всі 10 хвилин і показали хороший результат", — каже наставник спортсменів, Роман Михальчук.

Нагадаємо, Одесо, зустрічай героя з м'ячем: баскетболіст Євген Балабан взяв срібло на чемпіонаті світу, потужні кадри тріумфу

Як повідомляв раніше Знай.ua, знай наших: Марина Бех-Романчук взяла срібло чемпіонату світу з легкої атлетики

Також Знай.ua писав про те, що Сергій Бубка в спідниці": харків'янка взяла срібло чемпіонату світу з легкої атлетики