У середу, 29 вересня святкується день ікони Пресвятої Богородиці, а також святої мучениці Людмили. Які заборони існують в цей день, а також від чого просять захисту.

День ікони Пресвятої Богородиці "Призри на Смирення" існує досить давно, адже сама ікона з'явилася ще в далекому 1420 році у Псковській області під час голоду. Про святині відомо досить мало, так як вона не збереглася до наших днів.

Її поважають по всьому світу, так як саме з цією іконою пов'язане велике диво. Справа в тому, що було скло, яке закривало її від всяких лих, і після експертизи виявилося, що зображення на ньому не є рукотворним.

Ікона, фото: вільне джерело
Ікона, фото: вільне джерело

Перед іконою моляться і просять допомогти діткам від важких захворювань очей, онкології, а також безплідді. Ті, хто дуже хоче малюка, але не виходить, повинні від чистого серця помолитися іконі, а також попросити благословення.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Церква, скріншот: Facebook
Церква, скріншот: Facebook

Також, в цей день ще одне велике свято-віруючі вшановують пам'ять святої мучениці Людмили. Жила вона в кінці 19 і на початку 20 століть, а сама родом з Сербії.

Святу Людмилу особисто хрестив святитель Мефодій.

Ікона, фото: вільне джерело
Ікона, фото: вільне джерело

Жінка рано стала вдовою, однак, віри не втратила, і дбала про Церкву разом зі своїм сином.

Людмила пішла з життя не своєю смертю, а на замовлення невістки. Свята була задушена, коли вона молилася і похована на цьому ж місці, біля стіни в місті Течин.

Церква, фото: Пцу Facebook
Церква, фото: Пцу Facebook

У цей день не можна ловити рибу, і в принципі наближатися до великих водойм. Також не рекомендується злитися і показувати публічно свої негативні думки.