Гречана каша - одна з найпростіших і улюблених страв українців. У ній багато заліза і корисних мікроелементів. Однак не всі знають, як варити гречку правильно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДалеко не всі знають, що гречану крупу можна кидати в киплячу воду. Більш того, якщо ви хочете отримати розсипчасту кашу, саме цей спосіб підійде найкраще.
При варінні в холодній воді крупинки гречки встигають розкиснути і перетворюються в «розмазню». Зберегти їх форму можна, всипавши крупу в підсолений окріп – так кожна крупинка втрачає клейкість і залишається окремо від інших.
Як радять варити гречану кашу досвідчені господині:
- Пропорція крупи до води-на склянку гречки беруть півтори склянки води.
- Каструлю з водою поставити на сильний вогонь,
- У киплячу воду кинути сіль і всипати необхідну кількість гречаної крупи.
- Зменшити вогонь,
- варити кашу під закритою кришкою протягом 20 хвилин.
- Кашу не перемішувати, кришку не знімати до закінчення процесу варіння.
Це дозволить сформуватися в каші паровим проходах, які зроблять її розсипчастою.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як засолити кавун на зиму: серйозний конкурент звичним огіркам і помідорам
Також "Знай.uа" повідомляв рецепт смачної бурякової ікри: гостра і соковита
Як повідомляв портал "Знай.uа", Аджика з баклажанів на зиму: підійде до картоплі, макаронів і каш.