Гречана каша - одна з найпростіших і улюблених страв українців. У ній багато заліза і корисних мікроелементів. Однак не всі знають, як варити гречку правильно.

Далеко не всі знають, що гречану крупу можна кидати в киплячу воду. Більш того, якщо ви хочете отримати розсипчасту кашу, саме цей спосіб підійде найкраще.

При варінні в холодній воді крупинки гречки встигають розкиснути і перетворюються в «розмазню». Зберегти їх форму можна, всипавши крупу в підсолений окріп – так кожна крупинка втрачає клейкість і залишається окремо від інших.

гречана крупа, фото delo-vcusa
гречана крупа, фото delo-vcusa

Як радять варити гречану кашу досвідчені господині:

Популярні новини зараз
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще
  • Пропорція крупи до води-на склянку гречки беруть півтори склянки води.
  • Каструлю з водою поставити на сильний вогонь,
  • У киплячу воду кинути сіль і всипати необхідну кількість гречаної крупи.
  • Зменшити вогонь,
  • варити кашу під закритою кришкою протягом 20 хвилин.
  • Кашу не перемішувати, кришку не знімати до закінчення процесу варіння.

Це дозволить сформуватися в каші паровим проходах, які зроблять її розсипчастою.

Скрін, відео YouTube гречка
Скрін, відео YouTube гречка

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як засолити кавун на зиму: серйозний конкурент звичним огіркам і помідорам

Також "Знай.uа" повідомляв рецепт смачної бурякової ікри: гостра і соковита

Як повідомляв портал "Знай.uа", Аджика з баклажанів на зиму: підійде до картоплі, макаронів і каш.