В Україні запроваджують механізм, який має захистити майнові права осіб похилого віку. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Як зазначається, 22 вересня на засіданні Кабінету міністрів схвалили законопроект „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту майнових прав окремих категорій осіб та відшкодування витрат на догляд за такими особами”.

Бабуся на городі, скріншот: Youtube
Бабуся на городі, скріншот: Youtube

Підґрунтям для створення законопроекту стала Стратегія державної політики з питань здорового та активного довголіття населення на період до 2022 року, мета якої - запровадити механізм захисту майнових прав осіб похилого віку, а також удосконалення механізму повернення (компенсації) державі вартості послуг з догляду за особами похилого віку. Такі послуги надаються за рішенням уповноваженого органу системи надання соціальних послуг.

Потребуючі літні люди можуть бути звільнені від оплати наданих їм соціальних послуг з догляду.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Для осіб, які мають інвалідність з дитинства, також береться плата з соціальні послуги, за те , що людина потребує підтримки і працює, отримуючи мінімальну заробітну. Мінімальна зарплата і сплата за базові соціальні послуги. Внесить зміни, які звільнять від сплати, бо люди працюючи, вже сплатили за потрібну допомогу своїми податками!!», «Шановне Міністерство соціальної політики України, може спробуєте пояснити так, щоби всім зрозуміло було, а не тільки юристам?», - просять у коментарях люди.

Раніше повідомляли, пенсіонерка втратила 17 років трудового стажу помилково: утримує чоловіка з інвалідністю на 0.25 ставки і ледве виживає.

Як повідомляв Знай.uа, дожили до 107 років і виглядають, як огірочки: найстаріші пенсіонери-близнюки поділилися секретами довголіття.

Знай.uа писав, українцям дадуть 13 пенсій, але це для обраних: "Нікому не догодиш".