Мільйони українців помічають дуже дивні картини у своїх дворах, особливо серед старого житлового фонду, який зводився за часів СРСР, у 60-х та 70-х роках минулого століття. Посеред так званих "сталінок" і "хрущовок" можна помітити тонни сміття, яке не завжди потрапляє в контейнери і просто гниє на асфальті.

Здається, у деяких громадян є ціла "дорожня карта", яка може допомогти впоратися з даною проблемою.

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадян на офіційному порталі Президента України president.gov.ua у розділі для петицій.

Скрін, відео YouTube сміття
Скрін, відео YouTube сміття

"Зараз в Україні станом на 2021 рік, лише 5% сміття переробляється, а всі 95% викидаються на полігони, що дуже небезпечно. Також вже сміття з'явилося і в лісах, річках, озерах, багато де помітно його. Тому я хочу щоб розробили депутати законопроєкт або пакет законів, який стимулюватиме переробку сміття.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

А також щоб дітей в садочках і школах вчили як потрібно сортувати сміття, також щоб людей привчали сортуванню, також встановити в 3-х порах року дні, що буде визначено для всемаштабного збору сміття і його сортування. Також для наших вчених дати роботу з винаходу способу знищення пластику та інших шкідливих для планети і людей речовин, за ці винаходи надавати їм гранти.

Також встановити норму щодо лісів і територій, якщо вирубав, наприклад, 4 дерева, то в іншому місті повинен посадити 10.

Також заборонити білборди це не екологічно, а також рекламу на листочках, що розклеюють на стовпах або парканах, такі оголошення або рекламу перевести в онлайн, в Україні станом на 2021 рік з'явилася проблема забруднення річок, тому можна закупити спеціальні машини з очищення річок.", - повідомляється в петиції.

Петиція Івана Ященка, скріншот: president.gov.ua
Петиція Івана Ященка, скріншот: president.gov.ua

Автором звернення виступив Іван Ященко. Для того щоб глава держави надав офіційну відповідь петиція повинна зібрати 25 тисяч підписів громадян.

Раніше повідомляли, пляжі Криму вкрилися тоннами медуз - не краще, ніж у Кирилівці.

Як повідомляв Знай.uа, туристи показали "скляне" море в Кирилівці - в такому небезпечно купатися.

Знай.uа писав, Українська школярка змусила говорити про себе весь світ - ось як швидко очистити воду в річках.