США і Європейський союз вносять зміни на поїздки для повністю вакцинованих громадян, в тому числі і для українців.

Як відомо, в'їзд до США заборонив ще Дональд Трамп у березні 2020 року, а нинішній президент Джо Байден прийняв рішення його продовжити. Відповідні заходи діяли близько 18 місяців. Заборона поширювалася навіть на транзит через ЄС, тому туристам доводилося викручуватися для подорожей різними способами.

Тепер же ситуація змінилася, від "Politico" надійшла інформація про те, що після переговорів на зустрічі єврокомісара з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретона з координатором Білого дому Джеффрі Зієнтсом 20 вересня, буде зроблено оголошення про зняття заборони на в'їзд країн Шенгенської зони, Великобританії та Ірландії.

Передбачається, що нові правила набудуть чинності вже через кілька тижнів.

"Ми вітаємо оголошення США про те, що повністю вакциновані візитери з ЄС скоро зможуть знову відвідувати США. Це довгоочікуваний крок для розділених сімей і друзів, а також хороші новини для бізнесу", - йдеться в заяві Європейської комісії.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Аеропорт, фото фото gettyimages
Аеропорт, фото фото gettyimages

При цьому Посол ЄС в США Ставрос Ламбріндіс заявив, що сподівається на "позитивне оголошення" про заборону на поїздки в США найближчим часом.

Варто зазначити, що європейські дипломати і Європейська комісія протягом декількох місяців домагалися скасування заборони, яку вони вважають необґрунтованою.

Раніше ми писали про те, що Єгипет забракував українські covid-сертифікати: даремно вакцинувалися

Нагадаємо, українцям показали реальний стан злітно-посадкових смуг в аеропортах: на свій страх і ризик

Як повідомляв Знай.uа, курортний сезон триває: в Україну за "сонечком" кинулися поляки і французи

Також портал Знай.uа писав, що пляжі Криму вкрилися тоннами медуз - не краще, ніж у Кирилівці