Станіслав Воробкало із позивним "Воробей" родом із Черкащини. У 2015 році він потрапив у 4-ту хвилю мобілізації і потрапив у 93-тю бригаду. Спочатку опанував 2С1 "Гвоздика", потім перекваліфікувався на танкіста.
Про це повідомляє 93-тя ОМБр Холодний Яр у соцмережі фейсбук.
Найбільше у пам'яті військовослужбовця закарбувався момент, який стався у 2015 році. Тоді у нього почався грітися танк, а це означає, що двигун машини у будь-яку мить може заклинити. Чоловік виліз із люка полити водою кришку над двигуном та побачив, як дерева у лісосмузі поруч, від потужних обстрілів підлітають, немов маленькі сірники.

Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр
Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр

"Після навчального центру нас направили у Тоненьке на Донеччині. Також ми обороняли Піски, Опитне, Водяне. У Пісках шокувала розруха. Покинуті будинки, де на підлозі валялися розкидані сімейні фото. Все розвалене. Це викликало складні почуття. Перше бойове зіткнення сталося під Опитним. Чергували три дні на позиції "Труба", виходили на передній край. Ми бачили переміщення російських найманців. Навіть з відстані у 5 кілометрів було видно, що це професійні військові, а не якісь «ополченці»: швидко переміщувалися, прапорів не видно. Вони нас постійно обстрілювали", ​- згадує "Воробей".

Військовий каже, що їм доводилося працювати із закритих позицій. Інколи вони виїжджали стріляти прямою наводкою. А одного разу, коли українські військові виїхали, то по їх позиціях одразу вдарили противники з мінометів. "Воробей" згадує, що вогонь вівся досить щільно і більшості його побратимам дивом далося вижити.

Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр
Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр

"Мені, щоб зробити постріл, потрібно було трохи проїхати уперед. Проїжджаю і бачу по тріплексах, що земля посипалася. Я спочатку не зауважив, а коли від'їхали, командир нашої групи «Сава» каже: повезло, на те саме місце, звідки виїхав, прилетіла міна. Все, що я можу сказати, підсумовуючи літо 2015 року, — загарбники спрямовано знищували українське військо. Багато хто з нас залишився в живих просто дивом!", - підсумував він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що у ЗСУ очікують на загострення ситуації на Донбасі: "Готуємося відбивати повномасштабне вторгнення РФ". Україна готова відбивати атаки ворога на Донбасі

Як повідомляв "Знай.ua", українець кинув роботу на будівництві і сім'ю, щоб відправитися під кулі: "Звало серце"

Знай.ua писав, військовий капелан назвав головну заповідь бійців ЗСУ: "Чи уявляєте ви Христа з сигаретою?"