В Інтернеті виявили базу даних, яка може містити 53 мільйони записів з персональною інформацією українців. Про це попередили в офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Як повідомляється, в цій базі містяться майже 53 мільйони записів про особисті дані громадян України, зокрема прізвища, імена, по батькові, дати народження, номери телефонів, населені пункти та адреси місця проживання - вулиця, номер будинку і квартири.

Якщо враховувати, що кожен пункт списку-це окремий запис, то в мережі виявилася інформація про не менше, ніж 10 мільйонів громадян.

Скрін, Facebook офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини
Скрін, Facebook офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини

"Тому що не можна давати згоду на обробку персональних даних!» ,- вважають в коментарях до повідомлення, але відзначають, що в іншому випадку громадянину відмовлять в обслуговуванні.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Дані максимум 10 мільйонів», «Ну, тоді там тільки моїх даних штук 30, а то і більше – п'ять квартир, п'ять номерів мобільних, ну і так далі», «значить, дані тільки 1 мільйона чоловік», «злили якісь фінансові богадільні», «цій базі сто років в обід, а ви її тільки знайшли...",- обурюються українці.

Раніше повідомляли, 21,6 мільйонів гривень для 555 співробітників: українці повернули за допомогою Мін'юсту затриману зарплату.

Як повідомляв Знай.иа, від 10 до 41 тисячі гривень: у Мінсоцполітики пояснили, як розподілять допомогу на дітей.

Знай.иа писав, українцям пропонують самим накопичити пенсію: як це буде працювати.