Православний світ у вівторок, 14 вересня, відзначає світле свято - День ікони Пресвятої Богородиці "Всеблаженної". Цей образ вже довгі роки охороняє воїнів для захисту своїх земель, і навіть може надихнути на перемогу в нерівному бою. У цей день кожен може звернутися до святині по допомогу у вирішенні проблем, негараздів й подякувати їй.
Підносячи молитву "Всеблаженній" іконі Божої Матері, віруючі просять її про захист від нещасть, допомоги в бідах і любові в сім'ї. Іконі моляться про заблуклі душі дітей і подружжя, лікування від хвороб, захист від прийдешніх нещасть.
Про це нагадує християнський православний календар.

Ікона "Всеблаженная", скріншот: omolitvah
Ікона "Всеблаженная", скріншот: omolitvah

Обов'язкова умова - читання молитов від чистого серця, в тиші, забувши про прикрощі і печалях. Необхідна умова - просити вибачення у Заступниці за можливі гріхи і дякувати їй за розуміння і всепрощення. Читати молитву можна з Молитвослова і напам'ять.
У парафіян прийнято читати молитви цій іконі, щоб не було лиха, про захист дитячих душ, одужання від хвороб і мир в сім'ї. Читати молитви необхідно з щирим серцем і в тиші, не допускаючи до себе поганих думок.
А також, слід обов'язково вибачитися за свої гріхи і висловити подяку за те, що Богородиця допомагає і розуміє.

Молитва іконі "Всеблаженна", скріншот: omolitvah
Молитва іконі "Всеблаженна", скріншот: omolitvah