Відомий українцям вже не перший десяток років журналіст, телеведучий Костянтин Грубич на своєму YouTube-каналі частенько викладає різні рецепти кулінарних шедеврів.

А зараз він опублікував ще одну родзинку з карпатських гастро-пригод з Фелічією Первісник. Вони продовжують разом освоювати античну кухню Від Марка Гавія Апіція і приготували рецепт м'яса, тушкованого у винно-яєчному соусі.

Костянтин Грубич, скріншот: YouTube
Костянтин Грубич, скріншот: YouTube

Для приготування нам знадобиться 1 кілограм свинини або іншого м'яса, 1/2 чайної ложки грубо меленого перцю, чайна ложка насіння селери і любистку. Також потрібна щіпка кмину, гілочка м'яти і один лавровий листочок. З інгредієнтів ще 1-2 сирих жовтки, чайна ложка меду, дві ч.л. м'ясного бульйону, стільки ж яблучного оцту і оливкового масла (або ж вершкового масла). Костянтин Грубич виділяє ще 1/2 чашки солодкого білого вина і пучок зеленої цибулі.

Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео
Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео

"Для цього треба підсмажити будь-яке м'ясо. Для соусу перетерти в блендері або ступці перець, насіння селери або любисток, кмин, м'яту, лаврове листя. Змішати з яєчним жовтком, солодким білим вином, яблучним оцтом, бульйоном, оливковою або вершковим маслом. Додати до м'яса пучок чабри і зеленої цибулі. Як зготується, витягнути пучок зелені, м'ясо полити соусом і подавати", - йдеться у відео.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, Костянтин Грубич відкопав рецепт легендарної грузинської закуски, тільки сулугуні і аджика: "Смак неповторний..."

Як повідомляв "Знай.ua", швидко, ситно, і схоже на хачапурі: рецепт від Костянтина Грубича грузинського пирога з квасолею

Знай.ua писав, Костянтин Грубич в загадковій Азії ризикнув помацати "античну" рідину: "Тендітні вироби..."