У мережі розповіли історію жінки із Закарпаття, якій вдалося відсудити гроші. Що робити, якщо з вас стягують кошти, навіть після подачі апеляційної скарги до суду.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінці Міністерства юстиції України в соціальній мережі Facebook.

Анна заборгувала кредит ТзОВ "Інтеркеш Україна". Вони, звернулися в свою чергу до суду, щоб ті зобов'язали жінку сплатити борг у розмірі 24,9 тисячі гривень, а також судовий збір у сумі 1,9 тисяч гривень.

Жінка після цього подала апеляцію, однак, приватний виконавець проігнорував її заяву до суду, і з Анни зажадали кошти відповідно з рішенням суду першої інстанції, яке, на той час було оскаржено в повному обсязі.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Апеляційний суд змінив рішення суду першої інстанції. За ним пані Ганна мала виплатити ТОВ "Інтеркеш Україна" лише 5 тис.грн боргу. Отже, приватний виконавець стягнув з жінки більш ніж 20 тис.грн.

Борги за кредит, скрін відео
Борги за кредит, скрін відео

Після цього Анна прийняла рішення звернутися в місцеве бюро правової допомоги, щоб ті допомогли їй повернути кошти, а так як у неї статус учасниці бойових дій, вона мала право на безкоштовну вторинну правову допомогу.

Гроші за платіжку, скріншот: Youtube
Гроші за платіжку, скріншот: Youtube

Тепер, компанія зобов'язана повернути жінці практично 22 тисяч гривень, які з неї були відняті.

Тобто, жінка боролася за повернення своїх же коштів, і на щастя, все закінчилося благополучно.

Борги, скріншот: YouTube
Борги, скріншот: YouTube

Нагадаємо, раніше Курс долара в Україні в 2021 році: що передбачено держбюджетом.

Як повідомляє портал Знай.ua Яким буде курс долара в Україні вже цієї осені

Також Знай.ua писав, що Дорожче ніж євро: українцям показали реальні ціни долара на 2021 рік.