Цьогоріч у вівторок, 8 червня, тернопільському пластуну, журналісту, фотографу Віктору Гурняку мало б виповнитися 34. Але тепер замість вітань - квіти на могилі й теплі спогади. У жовтні 2020 виповнилося шість років з дня його загибелі.

Про це повідомляє портал "20minut".

Віктор Гурняк загинув у зоні проведення АТО. 19 жовтня, рятуючи поранених бійців. Трагедія сталася у Луганській області, поблизу містечка Щастя. Друзі кажуть, що він завжди був таким, самовідданим та добрим.

Віктор Гурняк, фото з фейсбук
Віктор Гурняк, фото з фейсбук

У ролі фотографа Віктор пройшов весь Майдан, він разом з іншими молодими людьми пережив усі найзапекліші бої. Він легко міг відкласти свою камеру і допомогти тим, хто цього потребував – піднятися колегам, медикам, активістам. У квітні 2014 він почав їздити в окупований Крим, потім у зону АТО. Як волонтер, займався забезпеченням "Айдару", а з літа офіційно пішов служити добровольцем у батальйон.
Віктор Гурняк завжди носив із собою прапор України. До свого останнього подиху. Він і загинув, тримаючи біля себе синьо-жовтий прапор.
Друзі та всі, хто знали чоловіка, не можуть мовчати. Вони згадують його доброю думкою, добрим словом та добрим спогадом. У чоловіка залишилася маленька доня Устя та дружина Ірина.
8 червня, на його сторінці у Фейсбук друзі досі лишають добрі слова на згадку про товариша.

"Усміхненим личить. Живий, поки в серцях", - зворушливо написав Олексій Чернишов.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, танкіст з душею музиканта підняв дух побратимів на Донбасі: "У бій за Україну".

Як повідомляв портал Знай.uа, на Донбасі шість українських бійців віддали життя за Батьківщину: наймолодшому захиснику було всього 23 роки.

Також портал Знай.uа писав про потужну історію українського захисника, яка доводить прислів'я про солдата і генерала: "Іди гідно..."