В Україну вже прийшло справжнє тепло і ми на повну можемо насолодитися різноманітною зеленню. На жаль у зимовий період такого різноманіття зелені немає, проте навіть у холодну пору можна отримати свою порцію вітамінів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМи пропонуємо вам три найкращі варіанти, як правильно заготовити зелень на зимовий період. Заготовки будуть мати аромат та смак свіжої зелені, наче влітку, передає портал "Актуально".
Висушування.
Такий спосіб є одним із найлегших. Зелень необхідно добре помити, струсити залишки води та просушити за допомогою рушника. Потім посортуйте її невеликими пучками та підвісьте сушитися до добре провітрюваного й сухого місця. Зберігають сухі трави у скляних банках.
Заморозка.
Такий спосіб зберігає більшу частину корисних властивостей у травах. Промийте зелень водою та просушіть за допомогою паперового рушника. Розмарин та базилік необхідно посолити й зберігати у пластмасовому контейнері. Цибулю або м’яту слід загорнути у фольгу. У банці з закруткою добре зберігається щавель, чебрець, петрушка та кріп.
Засолювання.
Наріжте кріп та змішайте з перекрученим салом. Перекладіть його до стерилізованої банки та закатайте кришкою. Зберігайте таку заготівлю у холодильнику.
Для другого способу подрібніть та викладіть вимиту й висушену зелень шарами у стерилізовану банку. Покладіть сто грамів зелені та 20 грамів солі й так укладайте кожний шар дуже щільно. Закрийте банку кришкою та зберігайте у холодильнику.
Нагадавши,
Як повідомляв портал " Знай.ua"
Також "Знай.ua " писав,