Бразилійка Фернанда Мартінес вже два роки не може нормально їсти через рідкісну генетичну мутацію. Через дефект у синтезі білку система травлення 23-річної дівчини серйозно вражена.

Існує 13 типів СЕД, і, за оцінками науковців, синдром вражає щонайменше одну з 5 тисяч людей у всьому світі. Пити і їсти - найскладніше завдання для Фернанди. Вона просто не може це робити. Єдиний спосіб отримати необхідні поживні речовини - це внутрішньовенні ін'єкції, пише ВВС.

"Ми ніби перетравлюємо їжу ззовні - створюємо сироватку з амінокислот, білків, ліпідів, жирів, глюкози і вводимо її безпосередньо в організм", - розповіла Памела Річа, лікарка Фернанди.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Фернанда Мартінес розповідає сотням тисяч підписників у соцмережах, як це - жити з рідкісною хворобою. Вона також створила проєкт "Життя з рідкісними захворюваннями". Її оптимістичні відео і пости зі словами підтримки тим, хто має подібну проблему, набрали понад мільйон переглядів у TikTok.

"Допитливість людей мене не бентежить, я отримую багато слів підтримки від людей, які змінили свій погляд на власне життя, побачивши, як я долаю свої виклики", - розповіла Фернанда.

"У мене давно немає відчуття голоду, адже воно пов'язане з роботою м'язів шлунку, а мій шлунок вже давно не працює", - каже Фернанда і додає, що іноді виникає психологічне бажання щось з'їсти. Тоді вона жує їжу і випльовує її, не ковтаючи.

"Я іноді імітую приймання їжі, щоб, наприклад, скласти компанію мамі за обідом", - додає бразилійка.

Раніше ми повідомляли, прикарпатка з рідкісною хворобою розповіла, як жити з чужою печінкою.

Як повідомляв "Знай.uа", Україна втратила 14 воїнів ЗСУ у квітні 2021 року, історії героїв, які залишили свої життя на Донбасі.

Також "Знай.uа" писав, що на Прикарпатті померла " фея " в білому халаті, діти її обожнювали.