На Волині померла маленька дівчинка. Про це повідомили на місцевому порталі "ГІТ".

У ніч з 11 на 12 травня півторарічну дівчинку з села Глухи батьки відвезли в Старовижівську лікарню з високою температурою. Однак сімейний лікар відмовилася оглянути дитину.

Мама дівчинки Катерина розповіла, що перед цим у дівчинки почали різатися зуби і у неї спершу підвищилася температура до 37. Батьки викликали місцевого лікаря, яка прописала дитині ліки.

На наступний день, вночі температура дитини піднялася до 40 градусів. Місцевий лікар поставила дівчинці укол жарознижуючого, але температура не знижувалася. Через 3 години сім'я поїхала в лікарню.

Перед виїздом Катерина зателефонувала сімейному лікарю, проте та відмовилася приїжджати оглядати дівчинку і сказала, щоб сім'я з дитиною їхали до чергового лікаря.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Я до неї подзвонила, швидко пояснила ситуацію, що була така температура, медичка дала укол, вона не збивається, наша медичка направляє нас на швидку: "Ви як наш лікуючий лікар будь ласка під'їдьте до швидкої, ми вже їдемо". А вона мені відповіла: "Мамочко, я не повинна працювати цілодобово"" - розповіла Катерина.

Катерина, кадр з репортажу Гіт: YouTube
Катерина, кадр з репортажу Гіт: YouTube
Катерина, кадр з репортажу Гіт: YouTube

Близько 05:00 ранку сім'я приїхала в лікарню, де черговий лікар сказала, що дівчинці потрібен педіатр і до відкриття амбулаторії її ніхто не огляне.

Після огляду, педіатр сказала, що дівчинці потрібно направлення на флюрографію, яке виписує сімейний лікар. 12 травня сім'я вирушила додому.

Однак жінка більше не могла додзвонитися до сімейного лікаря і за весь день медик так і не підняла слухавку.

"Виходить середа... я дзвонила... не йде виклик, не йде нічого, просто скидається ... за цілий четвер я її не видзвонила знову" - підкреслила Катерина.

Увечері 13 травня у дівчинки знову піднялася температура і почалася блювота. Після цього Катерина знову зателефонувала сімейному лікарю, проте медик не відповідала досі.

Померла дівчинка, фото: uagit.tv
Померла дівчинка, фото: uagit.tv
померла дівчинка, фото: uagit.tv

Потім жінка зателефонувала до медиків, які оглядали дівчинку і їй сказали перевірити ацетон. Аналіз показав, що показник ацетону у дівчинки був дуже високим. Після цього дівчинці дали жарознижуюче і їй стало легше, проте вранці 14 травня вона померла.

Жінка в розпачі звинувачує чергового і сімейного лікаря в смерті дитини. У той же час медики звинувачують у трагедії батьків

Нагадаємо, що Леонов з "татових дочок" втратив маму: легенді театру було 85

Як повідомляв портал "Знай.uа", померла молода Українка, яка боролася за життя після резонансної ДТП у Польщі: "Пішла до Господа"

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві в госпіталі зупинилося серце хороброї снайперки - захищала Україну, незважаючи на рак