В Івано-Франківську провели унікальну операцію 53-річному чоловіку, в якого діагностували аневризму внутрішньої сонної артерії. Пацієнт звернувся до медиків зі скаргою на надокучливе відчуття пульсуючого отвору в районі шиї.

Аневризма – це послаблення судинної стінки, а її розрив призводить до фатальних наслідків. Про це завідувач відділення судинної хірургії Володимир Гінчицький розповів на Facebook-сторінці медзакладу. "Аневризма нашого пацієнта була ще й доволі великою, майже чотири сантиметри, а супутня патологія перешкоджала "йти" напряму до місця її розташування", - зазначив лікар.

Операція пройшла успішно, і тепер чоловік перебуватиме під снаглядом лікарів, але вже може повернутися до звичного життя.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"За 12 років нашої практики ми мали лише два таких випадки. Та й у світовій практиці не знайшли подібних описів. Тому ретельно планували кожен крок. Для нас важливо було поєднати всі технічні можливості", - розповів судинний хірург Олексій Гудз.

Нагадаємо, раніше Харківський медик показав жахи переповнених лікарень: "діти на апаратах, кисню в обріз"

Як повідомляє портал Знай.ua, Коронавірус з новою силою атакує харків'ян, медики приголомшили правдою: "швидше вмирають"

Також Знай.ua писав, що У Франківську померла медсестра, яка врятувала сотні життів: "ти була ангелом у білому халаті".