Ламати голову над святковим столом - найпопулярніша забава будь-якої господині кожного року. Окрім традиційних рецептів інколи хочеться приготувати щось незвичне.

Один із таких рецептів - м'ясний рулет з грибами, перцем, морквою і зеленню.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої м'якоті,
  • 200 г твердого сиру,
  • 400 г печериць (або 100 г сухих білих грибів),
  • 2 моркви,
  • 1 болгарський перець,
  • 3 зубки часнику,
  • 1 пучок зеленої цибулі,
  • 1 ст. ложка майонезу,
  • 3 ст. ложки олії,
  • 100 мл сухого білого вина,
  • 2 ч. ложки крупнозернистої гірчиці,
    чорний мелений перець за смаком,
    1 ч. ложка цукру,
    сіль за смаком.

Приготування:

  1. Якщо ви використовуєте сухі гриби, то заздалегідь залийте їх окропом і залиште на 30 хвилин, щоб вони набрякли.
  2. М'ясо помийте, обсушіть, зріжте плівки. По центру шматка зробіть поздовжній надріз, не доходячи до низу 1 см. Потім розверніть пласт і зробіть надрізи праворуч і ліворуч, знову ж таки не доходячи до краю 1 см. В результаті у вас має вийти пласт м'яса з приблизно однаковою товщиною.
  3. М'ясо гарненько і рівномірно відбийте. Посоліть, посипте цукром, спеціями і змастіть гірчицею.
  4. Набряклі гриби промийте і поріжте соломкою. Печериці поріжте невеликими шматочками. Моркву і болгарський перець поріжте соломкою. Подрібніть зелену цибулю. Часник пропустіть через часничницю. Сир потріть на крупній тертці.

Популярні новини зараз

Білецький заявив, що Україна не зможе скористатися ізраїльською системою «Iron Dome»

Учасники шоу "Холостячка" розкрили головну помилку першого сезону: так робили Рибак та Елларт

У Києві діти намагалися скинути переляканого кота з вікна багатоповерхівки: жалібно нявкав і дригав лапками

Дмитро Комаров зі "Світ навиворіт" розсекретив свою пристрасть, не згадавши про дружину: "Це ж цікавіше"

Показати ще
  1. Змішайте гриби, моркву, перець, зелену цибулю, сир, посоли і поперчи. Викладіть начинку на м'ясо і розрівняй по всій поверхні.
  2. Зверніть м'ясний рулет, перев'яжіть його товстою натуральною ниткою або ж скріпіть дерев'яними шпажками, щоб він тримав форму. Викладіть рулет у товстостінну форму для запікання з високими бортиками.
  3. Приготуйте соус. Для цього з'єднайте олію, майонез, вино, посоліть і поперчіть за смаком і гарненько перемішайте.
  4. М'ясний рулет полийте соусом і відправляйте у розігріту до 200°С духовку на 1,5 години. Періодично поливайте рулет соком, що виділяється.
  5. Готовий рулет трохи остудіть і поріжте на порційні шматочки.
  6. Подавайте фарширований м'ясний рулет із картопляним або рисовим гарніром, салатом і зеленню.

Нагадаємо, Євген Клопотенко приготував страву, яка виручить кожного: "З того, що ви задовбалися є"

Як повідомляв "Знай.ua", сподобається кожному чоловікові: рецепт соковитого м'ясного рулету без проблем

Знай.ua писав, Тетяна Литвинова з "МастерШеф" здивувала світ стравами з простих рецептів: тартар з полуниці.