Ламати голову над святковим столом - найпопулярніша забава будь-якої господині кожного року. Окрім традиційних рецептів інколи хочеться приготувати щось незвичне.

Один із таких рецептів - м'ясний рулет з грибами, перцем, морквою і зеленню.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої м'якоті,
  • 200 г твердого сиру,
  • 400 г печериць (або 100 г сухих білих грибів),
  • 2 моркви,
  • 1 болгарський перець,
  • 3 зубки часнику,
  • 1 пучок зеленої цибулі,
  • 1 ст. ложка майонезу,
  • 3 ст. ложки олії,
  • 100 мл сухого білого вина,
  • 2 ч. ложки крупнозернистої гірчиці,
    чорний мелений перець за смаком,
    1 ч. ложка цукру,
    сіль за смаком.

Приготування:

  1. Якщо ви використовуєте сухі гриби, то заздалегідь залийте їх окропом і залиште на 30 хвилин, щоб вони набрякли.
  2. М'ясо помийте, обсушіть, зріжте плівки. По центру шматка зробіть поздовжній надріз, не доходячи до низу 1 см. Потім розверніть пласт і зробіть надрізи праворуч і ліворуч, знову ж таки не доходячи до краю 1 см. В результаті у вас має вийти пласт м'яса з приблизно однаковою товщиною.
  3. М'ясо гарненько і рівномірно відбийте. Посоліть, посипте цукром, спеціями і змастіть гірчицею.
  4. Набряклі гриби промийте і поріжте соломкою. Печериці поріжте невеликими шматочками. Моркву і болгарський перець поріжте соломкою. Подрібніть зелену цибулю. Часник пропустіть через часничницю. Сир потріть на крупній тертці.

Популярні новини зараз
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію "Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Показати ще
  1. Змішайте гриби, моркву, перець, зелену цибулю, сир, посоли і поперчи. Викладіть начинку на м'ясо і розрівняй по всій поверхні.
  2. Зверніть м'ясний рулет, перев'яжіть його товстою натуральною ниткою або ж скріпіть дерев'яними шпажками, щоб він тримав форму. Викладіть рулет у товстостінну форму для запікання з високими бортиками.
  3. Приготуйте соус. Для цього з'єднайте олію, майонез, вино, посоліть і поперчіть за смаком і гарненько перемішайте.
  4. М'ясний рулет полийте соусом і відправляйте у розігріту до 200°С духовку на 1,5 години. Періодично поливайте рулет соком, що виділяється.
  5. Готовий рулет трохи остудіть і поріжте на порційні шматочки.
  6. Подавайте фарширований м'ясний рулет із картопляним або рисовим гарніром, салатом і зеленню.

Нагадаємо, Євген Клопотенко приготував страву, яка виручить кожного: "З того, що ви задовбалися є"

Як повідомляв "Знай.ua", сподобається кожному чоловікові: рецепт соковитого м'ясного рулету без проблем

Знай.ua писав, Тетяна Литвинова з "МастерШеф" здивувала світ стравами з простих рецептів: тартар з полуниці.