У Івано-Франківську готуються до першої експедиції через усі Карпати. Мандрівники проходитимуть через чотири країни: від Румунії до Словаччини.
Про це повідомляє "rai.ua".
Так, стало відомо, що у Франківську триває підготовка до першої української експедиції усіма Карпатами. Франківські мандрівники назвали її "Арка Карпат" і проходитимуть через чотири країни: від Румунії до Словаччини.

Богдан Ославський, скріншот із відео
Богдан Ославський, скріншот із відео

Ідея піти у таку експедицію належить письменнику та мандрівнику Богдану Ославському. Спочатку Богдан мав ідею написати книгу про гори і підготовку до походів. І тільки через рік вирішив відправитись у експедицію. Компаньйоном у цьому поході буде його давній друг Артур Сачковський.

Богдан Ославський, скріншот із відео
Богдан Ославський, скріншот із відео

Таким чином чоловіки удвох, планують пройти понад 2 тисячі кілометрів за 100 днів. До походу вони почали готуватися ще з осені. Зізнаються, що довелось скупити чимало карт, як в Україні, так і закордоном.

Богдан Ославський, скріншот із відео
Богдан Ославський, скріншот із відео

Також одна з важливих складових для походу - харчі. Вони не мають важити багато, і тому з собою братиме їх у засушеному вигляді. Обійдеться експедиція чоловікам майже у 100 тисяч гривень. Вихід запланували на середину червня.

Раніше повідомляли, 340 гривень чи власне життя? Поліція нагадала водіям про найгрубішу помилку на дорозі.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск навчив Tesla новій голосовій команді: "Відкрий дупу".

Знай.uа писав, у Києві таксист Bolt осідлав старенький Lanos і влаштував "вечірку" пом'ятих передків.