У Івано-Франківську готуються до першої експедиції через усі Карпати. Мандрівники проходитимуть через чотири країни: від Румунії до Словаччини.
Про це повідомляє "rai.ua".
Так, стало відомо, що у Франківську триває підготовка до першої української експедиції усіма Карпатами. Франківські мандрівники назвали її "Арка Карпат" і проходитимуть через чотири країни: від Румунії до Словаччини.

Богдан Ославський, скріншот із відео
Богдан Ославський, скріншот із відео

Ідея піти у таку експедицію належить письменнику та мандрівнику Богдану Ославському. Спочатку Богдан мав ідею написати книгу про гори і підготовку до походів. І тільки через рік вирішив відправитись у експедицію. Компаньйоном у цьому поході буде його давній друг Артур Сачковський.

Богдан Ославський, скріншот із відео
Богдан Ославський, скріншот із відео

Таким чином чоловіки удвох, планують пройти понад 2 тисячі кілометрів за 100 днів. До походу вони почали готуватися ще з осені. Зізнаються, що довелось скупити чимало карт, як в Україні, так і закордоном.

Богдан Ославський, скріншот із відео
Богдан Ославський, скріншот із відео

Також одна з важливих складових для походу - харчі. Вони не мають важити багато, і тому з собою братиме їх у засушеному вигляді. Обійдеться експедиція чоловікам майже у 100 тисяч гривень. Вихід запланували на середину червня.

Раніше повідомляли, 340 гривень чи власне життя? Поліція нагадала водіям про найгрубішу помилку на дорозі.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск навчив Tesla новій голосовій команді: "Відкрий дупу".

Знай.uа писав, у Києві таксист Bolt осідлав старенький Lanos і влаштував "вечірку" пом'ятих передків.