5-річна Тетянка мешкає в селі Щітки, що на Вінничині. 14 квітня вона вдруге за життя підстрижеться. Свої коси завдовжки понад 40 сантиметрів дівчинка з мамою Анастасією продадуть, а за ці гроші куплять спеціалізоване харчування для 10-річного Артема, який нині лежить у Вінницькій обласній дитячій лікарні. В Артемки вроджений ДЦП та нещодавно діагностували онкологію.

"З мамою Тетянки ми раніше працювали. Я нині займаюся доброчинністю. Є Благодійний фонд. І Анастасія, мама дівчинки, вона активно долучається до порятунку дітей. Робить репости, підтримує фінансово родини, яким необхідна допомога. Вона розповіла, що її донька нещодавно вирішила змінити зачіску. Востаннє її стригли в однорічному віці. То ж коси відросли довгі. І Настя, вона запропонувала дитині не просто змінити імідж, а й допомогти комусь. Дівчинка із радістю погодилася. Я ж порадила, кому нині найактуальніше знадобиться ця допомога. В дитячому онкогематологічному відділенні лежить 10-річний Артем. Він страждає ДЦП від народження. А медики у нього виявили ще й онкологію. Йому необхідно купувати спеціалізоване харчування. Одна баночка якого коштує у межах 400 гривень", - розповіла Вінниця.info організатор акції Надія Дмитрієва.

Спочатку планували передати зрізане волосся для виготовлення перуки онкохворим діткам, але фірма, яка робить перуки, відмовилася робити це безкоштовно. ТОді було вирішено здати волосся нра вагу підприємцю з Одеси.

"Якщо стандартна ціна 2500 гривень за 100 грамів, то він, як дізнався про мету нашого продажу, підвищив ціну на півтисячі. Ми попередньо виміряли волосся Тетянки. Хвостик, який зріжуть завдовжки 40 сантиметрів. А от скільки важить, поки не знаємо. У будь-якому випадку, за всі гроші, які отримає родина, вони придбають у аптеці спеціалізоване харчування для Ярослава та занесуть його в лікарню", - каже жінка.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Танюша, її мама та організатори акції пропонують долучитися до ідеї всіх охочих.

"Будемо раді кожному, хто виявить бажання приєднатися до нашої акції. Як спільно з нами, так і самостійно. І хочеться зауважити, підтримати онкохворих діток також можна донорством. Як крові, так і кісткового мозку", - сказала Надія.

Нагадаємо, що хворі на рак українці потребують термінової допомоги: "Здай кров-врятуй дитину!". Волонтери просять небайдужих про посильну допомогу.

Як повідомляв портал Знай.uа, морські піхотинці здали кров і плазму в Маріупольському центрі переливання крові.

Також Знай.uа писав, що у Львові успішно пересаджують печінку, тисячі українців отримали шанс на життя.