Івано-Франківськ, де жорсткий карантин було запроваджено задовго до більшості регіонів України, може вийти із червоної зони уже найближчими днями, оскільки епідеміологічна ситуація тут майже стабілізувалась.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ході наради з Володимиром Зеленським, передає пресслужба Офісу президента.

Денис Шмигаль, фото: Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль, фото: Кабінет Міністрів України

Денис Шмигаль відзначив, що в Івано-Франківській області вирівнюється ситуація з коронавірусом, тому вона може скоро вийти з "червонї зони". Зараз з лікарень виписується більше осіб, ніж потрапляє, а темпи приросту кількості хворих уповільнилися. Відповідно зменшилася кількість летальних випадків від коронавірусу.

"Це означає, що при збереженні такої динаміки найближчим часом область може потрапити до "помаранчевої" зони", - відзначив Шмигаль.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Разом з тим у МОЗ заявили про покращення ситуації з коронавірусом у Чернівецькій та Закарпатській та областях. Ці регіони можуть скоро вийти з "червоної" зони карантину разом із Франківщиною.

Варто нагадати, що наразі в червоній зоні зараз знаходиться 11 регіонів: Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька і Чернігівська області.

Нагадаємо, що "мертве" київське метро вразило в перший день локдауну: дві людини на вагон

Як повідомляв портал "Знай.uа", медичні капелани благають львів'ян схаменутися: "Настали темні часи"

Також, "Знай.uа" писав, що киянин влаштував сцену патрульним у метро: "Пустіть, мені на роботу треба!"