В Івано-Франківську введуть "червону зону". Про це розповів мер міста Руслан Марцінків на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

З 26 лютого, з 00:00, у Франківську починає діяти "червона зона" карантину. Рішення про це було прийнято на засіданні Державної комісії з непередбачених ситуацій, яке пройшло 23 лютого.

За словами Руслана Марцінківа, в рамках карантину буде зупинена робота навчальних закладів, громадський транспорт буде працювати лише в режимі спецперевезень, розважальні центри будуть закриті, а кафе і ресторани будуть працювати тільки на винос, будуть закриті побутові магазини, крім заправок і продуктових магазинів.

Публікація Руслана Марцінківа: Facebook
Публікація Руслана Марцінківа: Facebook
Публікація Руслана Марцінківа: Facebook

Мер уточнив, що зараз в лікарнях Франківська знаходиться 602 пацієнта, а в гінекологічному відділенні пологового будинку встановили 60 додаткових місць. Таким чином у Франківську знаходиться 70 вільних місць для пацієнтів.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Також Марцінків звернувся до франківчан з проханням дотримуватися умов карантину.

"Прохання - дотримуватися масочного режиму, дотримуватися, цих ще три дні, які ми будемо жити в цьому режимі рішення обласної комісії, дотримуватися режиму. Дуже важливо зараз нам зупинити поширення ковіду і, відповідно, щоб пішла на спад кількість захворюваності" - сказав Руслан Марцінків.

Нагадаємо, що в Україні за добу 5 850 нових хворих коронавірусом, 152 померло

Як повідомляв портал "Знай.uа", адаптивний карантин почав діяти: що заборонено на всій території України

Також, "Знай.uа" писав, що на Буковині лікар дивом вирвався з лап ковіда і розповів про пережите: "Чотири місяці через маску"