Відомий краєзнавець і дослідник Василь Фіцак зварив калуське пиво за рецептом 1919 року, який він знайшов на сторінках одного з номерів часопису "Голос Калуша".

Про це повідомляє "Вікна".

Перші відомості про пивоваріння у Калуші датуються ще ХІХ століттям. З історичних матеріалів відомо, що міщани сплачували податок хмелем. Також документально підтверджені відомості про те, що у 1870 році в місті було створене товариство "Калуський бровар", де виробництво пива було на досить високому промисловому рівні.

Продукція калуських броварів користувалася попитом не лише на теренах Галичини, його також транспортувалося до найвіддаленіших міст Австро-Угорщини.

Фото: "Вікна"
Фото: "Вікна"

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

"Знайшовши у часописі «Голос Калуша» за 1919-ий рік рецепт домашнього пива, я й вирішив спробувати його зварити", — поділився Василь Фіцак.

Після того як краєзнавець натрапив на рецепт старовинного пива у нього виникла ідея приготувати його. Для цього Василь Фіцак мав ретельно підготуватися, адже інгредієнти для пива просто так не знайти.

Рецепт калуського пива:

Фото: "Вікна"
Фото: "Вікна"

Фото: "Вікна"
Фото: "Вікна"

На 8 літрів води потрібно 250 грамів солоду, 20 грамів цукру, пригорщу хмелю. Усю цю суміш треба варити, час від часу помішуючи, близько години.

Після цього все це має охолонути й до нього ще необхідно додати розведені у холодній воді 50 грамів дріжджів. Після чого посудину, у якій варилося пиво, потрібно накрити кришкою і залишити у спокої на 7-8 годин.

Відстояний напій слід процідити і залити у скляну тару, яка щільно закривається, і зберігати в темному прохолодному місці 10 діб.

Нагадаємо, замінять вареники зі сметанкою: картопляні крученики з цибулькою нашвидкуруч. Ця страва стане відмінною альтернативою вареникам

Як повідомляв портал "Знай.ua", апетитний бургер без м'яса для тих, хто постить: нереально смачно і корисно. Відмінна ідея, щоб посмакувати чимось апетитним у період Великого посту

Також "Знай.ua" писав, найкращі рецепти тіста, які зекономлять ваш час: дріжджове, бісквітне, листкове і пісочне. Вони виручать, коли хочеться швидко приготувати щось смачненьке