У Івано-Франківську медики вилікували пацієнта від раку ротоглотки четвертої стадії. На це у медиків пішло майже п'ять років.

Про це повідомляє Суспільне Карпати.

Так, стало відомо, що упродовж п'яти років медики ОКЛ лікували пацієнтів із раком голови та шиї третьої-четвертої стадії, які до того безуспішно проходили курси лікування. За словами керівника проєкту, завідувача ЛОР-відділення медзакладу В’ячеслава Ванченка новітніх методів не використовували, адже раніше так уже лікували рак прямої кишки.

В’ячеслав Ванченко, скріншот із відео
В’ячеслав Ванченко, скріншот із відео

"Цей метод лікування він не новий. Ці препарати, котрими лікувались ці хворі, вони застосовувалися вже в онкології тільки при інших локалізаціях такого самого раку", - розповів лікар.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У межах міжнародного проєкту безкоштовне лікування проходили 12 пацієнтів. Лікар отоларинголог Наталія Комашко каже, що четверо з них зараз у задовільному стані, а один вилікувався, раніше у пацієнта діагностували рак ротоглотки.

Наталія Комашко, скріншот із відео
Наталія Комашко, скріншот із відео

"Зараз він вже гарно себе почуває, він поправився, у нього відросло волосся, брови, вії. Він живе повноцінним життям, активно бере участь у житті сім'ї", - каже лікарка.

Прикарпатські медики працювали у команді лікарів та науковців з понад 20 країн світу. Результати їхнього дослідження опублікував американський міжнародний онкологічний журнал.

Нагадаємо, раніше Харківський медик показав жахи переповнених лікарень: "діти на апаратах, кисню в обріз"

Як повідомляє портал Знай.ua, Коронавірус з новою силою атакує харків'ян, медики приголомшили правдою: "швидше вмирають"

Також Знай.ua писав, що У Франківську померла медсестра, яка врятувала сотні життів: "ти була ангелом у білому халаті".