Мешканців гірських сіл на Франківщині все частіше тероризують вовки. На Прикарпатті фіксують випадки, коли вовки зграями нападають на домашніх тварин.

Як розповів житель села Вороненко Василь Ільчук, за останні місяці напади зафіксували у селі Вороненко, Яблуниці, та Косівщині, передає “РАІ”.

Місцеві жителі зазначають, що будинки, які найчастіше розташовані біля лісу, нічим не огороджені, тому стають наживою для вовків. За останні місяці вовків побільшало у два рази. Лісники пов'язують це з мігрантами із Румунії. Вовки можуть шукати нові території для проживання.

ліс, вовки, звірі \\ скріншот з відео
ліс, вовки, звірі \\ скріншот з відео

Місцевих жителів заспокоюють, оскільки людина не є об’єктом полювання цих тварин. Натомість лісники рекомендують дотримуватися наступних правил під час зустрічі з вовком:

  • Пам’ятайте – дикий звір боїться вас не менше, ніж ви його.
  • Непоганий спосіб уникнути нападу – голосно заговорити. Не дивіться в очі вовку і не кричіть, він може сприйняти це як загрозу. Гучний крик може викликати у звіра агресію.
  • «Розмовляючи» і потихеньку відходячи, потрібно дійти до найближчого дерева, щоб вилізти на нього.
  • Якщо все ж таки звір почав бігти на вас, а сховатись ви не маєте де, то галасуйте якомога сильніше і дійте агресивно.
  • Якщо вас збили з ніг, виставте вперед руку, бажано встигнути обмотати її курткою або светром.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Раніше повідомляли, що в Карпатах більше десятка домашніх собак стали жертвами хижаків. У селищі Ворохта вовки не бояться підходити до населених пунктів.

Нагадаємо, у Буковелі серед гір туристи помітили Толі хаскі, Толі вовка, який представляв небезпеку іншим.

Як повідомляв портал "Знай", ужгородських лебедів "накачують" пивом та сміттям. Недобросовісні жителі Ужгорода забруднюють річки сміттям, пляшками і чим завгодно, що буквально вбиває всіх водних жителів.