В Україні створили унікальний електромобіль. Про це розповіли в репортажі "Донбас Онлайн".

У Сєвєродонецькому політехнічному профільному коледжі Володимира Даля викладачі разом з учнями створили унікальний електричний Мінівен.

Разом вони змогли побудувати електрокар з акумуляторною батареєю і сонячними панелями, який на одному заряді може проїхати дистанцію до 150 кілометрів.

"Цей автомобіль, будемо говорити, як-би сучасна Tesla, ну трошки пройшла вона і в перед, оскільки працює на акумуляторі, крім цього зверху стоятимуть сонячні батареї" - розповів заступник директора Олександр Шилов.

В Україні створили електромобіль, кадр з репортажу Донбас Онлайн: YouTube
В Україні створили електромобіль, кадр з репортажу Донбас Онлайн: YouTube
В Україні створили електромобіль, кадр з репортажу Донбас Онлайн: YouTube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Примітно, що автомобіль повністю зроблений з пластика і має вагу менше тонни. До того ж автомобіль може похвалитися великою місткістю і великою площею скління, що дає хороше освітлення в салоні.

В даний момент студенти і викладачі коледжу займаються доведенням автомобіля. Вони планують закінчити роботи через місяць. Після цього електрокар залишиться в коледжі і буде прикладом для майбутніх студентів.

Нагадаємо, що у київських парках з'явилися кнопки допомоги від "маніяків": "Діджиталізація, яку ми заслужили"

Як повідомляв портал "Знай.uа", Tesla врятувала життя військового від нахабного викрадача, рахунок йшов на секунди

Також, "Знай.uа" писав, що пенсіонерка винайшла будинок, про який мріє кожна жінка: сам миє і перенатисни тільки кнопку