Мешканці села Кропивна, що на Черкащині, змайстрували будиночок для довгошийого красеня, який самотньо мешкає на місцевому ставку. Люди сподіваються, що сюди птах приведе свою обраницю та створить родину.

Птахи облюбували ставок на Золотоніщині більше 20 років тому, і з тих пір місцеві вважають лебедів своїм оберегом. Ба більше, деякі лишаються тут навіть на зиму, повідомляє Суспільне.

Однак будиночок в першу чергу збудували для постійного мешканця - лебедя Гриші, розповідає староста села Олександр Кипич:

"Він втратив свою лебідку і один тут постійно плаває. Стало його шкода, то вирішив побудувати для нього житло, можливо, зʼявиться у нього нове кохання".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Встановлюючи "дім" для Гриші, "екстрим отримали серйозний", розповіли селяни. Ушістьох вантажили на човен двохсоткілограмовий будиночок. Найбільше боялися, аби він не перевернувся у воду під час транспортування.

Місцева мешканка Віра Хомко розповіла, що до хатинки прилітали вже й інші лебеді, хотіли прогнати Гришу: "Але Гриша – господар нашого ставка, і ми думаємо, що цей будиночок, який ми всі разом поставили, буде для нього. Він знайде собі пару, вони тут поселяться і діток приведуть".

Тим часом староста планує створити навколо ставка парк кохання. На задум, розповів, надихнули саме птахи.

Тим часом мандрівник з Прикарпаття Мирон Мірецький пересувався по гірському масиву Горгани, де зустрів двох рисей фото яких опублікував на своїй сторінці в соцмережі Facebook. Сфотографувати тварин чоловік зміг 3 січня, проте точну локацію він не вказав, щоб на їх слід не змогли вийти браконьєри.

Також портал Знай писав, що набережну Ужгорода облюбували білосніжні красені - в теплі краї не заманиш. Чотири Лебеді оселилися цього року в річці Уж. Гуляючи по головній набережній міста можна спуститися до річки і побачити впритул білих птахів.

Також портал Знай писав, що Дмитро Комаров зі Світу навиворіт знайшов "короля змій" і пробрався на ферму на даху хмарочоса.