В Івано-Франківську мешканці будинку скаржаться на домофон, який встановлений без їхньої згоди. Про це розповіли у виданні "Суспільне".

У Франківську, по вулиці Українська, 8 мешканці будинку не задоволені встановленням домофона в під'їзді, адже вони не давали на це згоди. Крім цього домофон створює для них незручності і компанія-установник надсилає рахунки за його використання.

Пенсіонер Микола Нівалов розповів, що домофон створює для нього масу незручностей. Чоловік не давав згоди на його встановлення, тому до його квартири не проведена кнопка відкриття дверей.

Дружина Миколи хворіє і до них часто приїжджають медики. Після установки домофона Пенсіонеру доводиться кожен раз спускатися вниз і відкривати їм двері. Однак для нього це важко, оскільки у чоловіка пошкоджено стегно.

"Хто міг погодитися на цей "геморой"? Я не знаю, хто" - каже Микола Нівалов.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Франківчани скаржаться на встановлення домофону: suspilne. media
Франківчани скаржаться на встановлення домофону: suspilne. media

Ще одна мешканка будинку Наталія Біланів також не задоволена установкою домофона, оскільки не давала на це згоди. Однак їй все одно приходять рахунки від компанії "Домофонсервіс-Захід".

Жінка звернулася в компанію з цього приводу. Їй надіслали лист з відповіддю, де зазначено, що домофон встановлений згідно з колективним договором і для цього потрібна згода більшості жителів під'їзду.

Франківчани скаржаться на встановлення домофону: suspilne. media
Франківчани скаржаться на встановлення домофону: suspilne. media
Франківчани скаржаться на установку домофона: suspilne.media

Юрист Василь Масюк каже, що подібні випадки не рідкість. Він підкреслив, що для складання колективного договору повинні проводиться збори і на це необхідна згода 75% жителів під'їзду. При цьому, дозвіл від жителів має бути складено в письмовому вигляді. Якщо цей документ відсутній, або деякі жителі вважають, що установка домофона порушує їх права — вони можуть звернеться до суду.

"Громадянин, який вважає, що його права порушені таким чином, подає позов про усунення перешкод у користуванні цим майном і відшкодування шкоди, заподіяної як прямий - тобто щось пошкодили - так і морального. Більше того, я подивився рішення судів, які вони присуджують, приймають рішення", - зазначає Василь Мисюк.

Нагадаємо, що завалені дороги довели чернівчан до сказу, сніг-скрізь: натуральний Гулаг

Як повідомляв портал "Знай.uа", львів'яни з лопатами оголосили війну надокучливому снігу: дивись і вчися, Садовий

Також, "Знай.uа" писав, у Києві закрили дитячі садки, батьки обурені: "Знову палиці в колеса!"