У Рівненській області вчителька відмовляється носити медичну маску через релігійні переконання. Про це розповіли у виданні "OBOZREVATEL".

У місті Вараш ще з вересня триває конфлікт між вчителькою української мови та літератури Жанною Тєтєнєвою та адміністрацією навчального закладу.

Справа в тому, що Вчителька з релігійних переконань відмовляється носити захисну маску. Вона приходить без неї в школу і веде уроки в такому вигляді.

Крім цього, з 2010 року у неї в паспорті стоїть відмітка, що вона офіційно відмовилася від ідентифікаційного коду. Також через релігійні переконання у неї немає банківської карти.

Вперше протокол на вчительку склали минулого року. Тоді директор навчального закладу Наталія Середа втомилася переконувати жінку носити маску під час пандемії і написала заяву в поліцію.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Школа, фото: OBOZREVATEL
Школа, фото: OBOZREVATEL
Школа, фото: OBOZREVATEL

Кількома днями раніше перший протокол щодо жінки скасували за рішенням суду. Справу розглядала суддя, яка раніше вела подібні справи і в основному вони закінчувалися штрафом для обвинуваченого. Однак цього разу вона прийняла інше рішення.

Адвокат вчительки каже, що в справі його клієнтки немає ніяких доказів, що вона перебувала в школі без маски.

Крім цього Жанні Тетеневой відмовляють в обслуговуванні в магазині, де вона раніше купувала продукти. Також, через відсутність маски вона не може отримати зарплату в Ощадбанку.

Через релігійні переконання у жінки немає карти і вона завжди отримувала зарплату у відділенні банку. Однак її відмовилися обслуговувати без маски через що вчителька сиділа місяць без зарплати, поки не приїхала її дочка і не отримала гроші.

Вчителька каже, що конфлікту з керівництвом школи у неї раніше не було. Вона впевнена, що на адміністрацію установи чинять тиск, тому так і відбувається. Також Жанна Тетенева каже, що батьки дітей жодного разу не скаржилися на те, що вона без маски.

"Я вирішила - і надягати маски не буду, скільки живу на землі. Ми живемо під час суду Божого. І я не можу закривати світло перед ним. У нас є своя церква, у мене є однодумці, ми всі ходимо без масок. Їм теж буває важко, якщо вони на роботі, що ж поробиш" - сказала Жанна Тєтєнєва.

Жанна Тетенева, фото: OBOZREVATEL
Жанна Тетенева, фото: OBOZREVATEL
Жанна Тєтєнєва, фото: OBOZREVATEL

Директор школи відмовилася коментувати ситуацію, проте голова управління освіти Рівненської обласної адміністрації Петро Коржевський вважає рішення судді неправильним.

Також Коржевський підкреслив, що в ОДА і далі наполягатимуть на тому, щоб вчителька носила захисну маску.

Петро Коржевський, фото: OBOZREVATEL
Петро Коржевський, фото: OBOZREVATEL
Петро Коржевський, фото: OBOZREVATEL

Нагадаємо, що тернопільська вчителька засудила школяра за булінг: "Кричав і лаявся матом"

Як повідомляв портал "Знай.uа", школярок роблять винними в насильстві над ними: "Спровокувала"

Також, "Знай.uа" писав, вчительку та вдову героя АТО зацькували через українську мову: "Примушує дітей..."