Калуський Університет третього віку славиться своїми активними і талановитими слухачками. Однією з них є 80-річна Ірена Яцурак, яка у 75 років почала малювати картини.
Жінка згадує, що все розпочалося зі звичайного майстер-класу, де вона вирішила проявити свої творчі вміння. А вже згодом все закінчилося персональною виставкою, передає портал "vikna".

80-річна жінка  стала художницею, фото "vikna"
80-річна жінка стала художницею, фото "vikna"

Жінка понад 50 років працювала бухгалтером на ТОВ «Оріана», а вийшовши на пенсію вирішила вступити до лав Університету третього віку. Зараз художниця Ірена Яцурак пише здебільшого пейзажі, адже її надихає природа. Однак у її творчому доробку є робота із зображенням Ісуса Христа та копія твору Рафаеля "Сікстинська Мадонна".
Перш ніж взятися до роботи, художниця знаходить фото в інтернеті, яке роздруковує на кольоровому принтері й змальовує. До своїх робіт жінка ставиться зі старанністю та відповідальністю. Одну картину може писати інколи один день, а іноді — й два тижні.

80-річна жінка  стала художницею, фото "vikna"
80-річна жінка стала художницею, фото "vikna"

Зазначимо, що у 2019 році в приміщенні Калуського територіального центру соціального обслуговування відбулася перша виставка Ірени Яцурак. А вже цьогоріч запланована друга виставка, адже за час карантину колекція її картин значно поповнилася.

80-річна жінка  стала художницею, фото "vikna"
80-річна жінка стала художницею, фото "vikna"

" Дуже подобається навчатися в університеті, розвиватися, пізнавати нове. Тут кожен може висловити свою думку, приємно поспілкуватися і набратися позитивного досвіду", — зазначила слухачка Університету третього віку.

Нагадавши, на Львівщині довгожитель відсвяткував 100-річний ювілей: "Мрію дожити до 110"

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", 100-річна закарпатка пережила Сталіна і Гітлера і посміхнулася українцям: "Молитва і добрі справи"

Також, "Знай.uа" писав, що чернівчанка відсвяткувала столітній ювілей-пережила дві війни і бачила зміну епох