Переселенці з Донецька розповіли, як переїхали в Івано-Франківськ. Про це повідомили у виданні "Суспільне".

Колишній житель Донецька Андрій Зуєв рассказл, що виїхав з міста ще до початку бойових дій. Спершу він виїхав на заробітки в Одесу, а в 2015 році перебрався в Івано-Франківськ і перевіз свою сім'ю.

Чоловік зізнався, що найбільшою трудністю для нього сім'ї було знайти житло. Він підкреслив, що в Донецьку у нього залишилася квартира, яку він не може продати, а життя на орендованій квартирі має певні незручності. Наприклад, Андрій хоче купити дочці собаку, поставити спортивний куточок або акваріум, проте не може цього зробити.

Фото з архіву Андрія Зуєва: Суспільне
Фото з архіву Андрія Зуєва: Суспільне
Фото з архіву Андрія Зуєва: Суспільне

В іншому, за словами чоловіка, у нього проблем немає. Він підкреслив, що у Франківську їх прийняли досить тепло і сім'я не відчуває дискримінації.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Проблем з соціалізацією і адаптацією не було, тому що Франківськ дуже мені нагадує те місце, де я раніше жив, - Донецьк мені нагадує. Але нагадує в якому плані? Тут дуже хороші люди. Немає снобізму. У Франківську дуже відверті і привітні люди, тому у мене тут проблем ніяких не було."- сказав Андрій Зуєв.

Переселенець підкреслив, що з імовірністю 90% його сім'я не повернеться в Донецьк, адже там зараз все інакше і живуть зовсім інші люди, тому йому складно назвати це місце рідним містом, проте він все ж залишає 10% надії.

Фото з архіву Андрія Зуєва: Суспільне
Фото з архіву Андрія Зуєва: Суспільне
Фото з архіву Андрія Зуєва: Суспільне

Колишня мешканка Донецька Ірина Яремина розповів, що перебралася в Івано-Франківськ в 2014 році. Вона була однією з тих, хто підтримував українську мову і тому боялася російських найманців, які вже встановлювали порядки в місті.

Жінка з дочкою переїхала до колишнього чоловіка у Франківськ, проте чоловік став піднімати на неї руку і їй довелося з'їхати. Ірина звернулася в "Просвіту", проте їй не змогли допомогти.

Фото з архіву Ірини Яреміної: Суспільне
Фото з архіву Ірини Яреміної: Суспільне
Фото з архіву Ірини Яреміної: Суспільне

Пізніше Ірина звернулася за допомогою до Олександра Сича, який на той час був радником президента. Він допоміг їй з дитиною влаштується у Верховинський центр реабілітації. Через деякий час вона знайшла знімне житло, спершу на вулиці Довженка, а після переїхала на вулицю Нова.

На новому місці вона здружилася з сусідом, який сказав, що їде в Петербугр і готовий продати Ірині квартиру за 5 тисяч доларів, оскільки вона йому не потрібна. Жінка позичила гроші у родичів, проте була ошукана. Чоловік оформив квартиру на сусідів, а вони з часом її продали.

Не дивлячись на це Ірина не сумує і продовжує сподіватися на краще.

"Ніколи не думала, що таке мене чекатиме у Франківську. Зараз знімаємо житло, діти вчаться. Оксана Яремина – моя дочка, відмінниця. Вона - чемпіонка України з боксу, майстер спорту України з боксу. Спочатку займалася при ДЮСШ, потім - у збірній України. Потроху якось все налагоджується." - сказала Ірина Яремина.

Фото з архіву Ірини Яреміної: Суспільне
Фото з архіву Ірини Яреміної: Суспільне
Фото з архіву Ірини Яреміної: Суспільне

Нагадавши, українець втратив роботу і отримав борг майже 40 000 від держави: два місяці доводив правоту

Як повідомляв портал "Знай.uа", переселенка з Криму лікує душу ліпленням з глини: історія жінки, яка перенесла свій біль у творчість

Також, "Знай.uа" писав, на Хмельниччині родину переселенців змусили повірити у новорічне диво: "Це ваш новий дім!"