Головною стравою на Різдво є кутя. У зв'язку з цим у багатьох виникає питання, як зробити цю страву смачною і насиченою. Рецепт правильної різдвяної куті розповів Костянтин Грубич на своєму YouTube-каналі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКутя - одне з 12 традиційних страв на Різдво. У різних регіонах вона готується по-різному. Кутя може бути як солоною, так і солодкою. До неї також можна додавати родзинки, горіхи, сухофрукти і навіть шоколад.
Крім того кутю можна поліпшити додавши секретний інгредієнт за порадою української актриси Ольги Сумської - коньяк.
Для приготування різдвяної куті необхідно підготувати ряд інгредієнтів:
- Пшениця - 2 склянки
- Мак - 100 г
- Мед - 150 г
- Горіхи волоські - 100 г
- Ізюм - 100 г
- Коньяк - 2 столові ложки
Спосіб приготування:
1. Очищену пшеницю потрібно промити під холодною водою, покласти в каструлю, залити чистою водою і залишити на 3 - 4 години. Потім пшеницю потрібно поставити на плиту і варити на слабкому вогні десь 1 - 1,5 години.
2. Небхідно запарити окропом мак і залишити його на кілька годин. Так само потрібно запарити і родзинки.
3. У мак потрібно додати цукор і подрібнити його в блендері.
4. Волоські горіхи також необхідно подрібнити.
5. У зварену пшеницю потрібно додати підготовлений мак, родзинки, горіхи, мед, дві ложки коньяку і добре перемішати.
Нагадавши, соковитий Польський бігос з сосисками в мультиварці-готуємо вкуснотищу на всю сім'ю
Як повідомляв портал "Знай.uа", що приготувати на Святвечір 2021: меню на найважливіше свято
Також, "Знай.uа" писав, пиріг з лаваша для підкорення сердець: це краще, ніж 101 троянда