Журналісти дізналися, куди зник український музикант, зірка 90-х Левко Дурко. Про це розповіли у виданні "The Lime".

Леонтія Бебешко В Україні знають під псевдонімом Левко Дурко. Він починав кар'єру разом з братом, продюсером Володимиром Бебешко, проте став відомий вже після 40 років.

Брати з дитинства займалися музикою. Цьому посприяв їх батько, який з дитинства долучав їх до творчості.

До 1990 року брати Бебешко грали в клубах, на військових базах і на різних фестивалях. Саме 1989 році Леонтій став писати першу пісню з оптимістичним посилом «їду в Югославію», яка зробила його популярним.

Музикант вважає, що секрет композиції полягає в добрій іронії і злободенній тематиці, які зрозумілі кожному українцю.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Тоді люди всім колгоспом їхали в Югославію, везли продукти, а звідти - долари, Відеомагнітофони, машини. А я не їздив, був зайнятий. Мене друзі весь час підколювали: "Ми вже по два рази з'їздили, заробили, а ти тут сидиш, граєш на своєму інструменті". Я відповідав: "Та їдьте вже в свою Югославію!" Ось тоді мені на думку прийшов текст: "Мене вчили в школі усім допомогати, я їду в Югославію голодних рятувати. Везу їм ковбаси і сиру, трошки масла, чотири банки шпротів, що мама їх припасла. За тую ковбасу я привезу, чотири банки шпротів міняю на" Тойоту", позбулося масло й сир, отдам - хай буде мир. Не шкода мені провізії, священна наша місія""- розповів Леонітій Бебешко.

Леонтій продовжив писати пісні з веселими текстами і дуріє на виступах, тому брат дав йому прізвисько Левко Дурко, яке стало його псевдонімом.

У 1992 році Левко Дурко працював в Америці, де зміг відчути всі тонкощі еміграції. Йому пропонували залишитися і оформити посвідку на проживання, проте музикант відмовився і повернувся в Україну.

Після повернення додому вони з братом пішли різними шляхами. Володимир став працювати в Києві, а Леонтій повернувся в рідний Стрий. На початку 20000х Бебешко з дружиною все ж спробував переїхати в столицю, проте на новому місці не вистачало натхнення. До того ж після того, як захворіла його мама Леонтій на довго повернувся до Стрия, де став працювати на дитячу аудиторію.

У 2002 році Левко Дурко отримав звання "Заслужений артист України", яке дає йому надбавку 200 гривень до пенсії. Музикант не хвалиться цим званням і каже, що важливіше вміння, яке артист показує на сцені.

Зараз Левко Дурко живе у Львові, йому 71 рік і він продовжує писати музику. Однак з початком війни в 2014 році у музиканта з'явився і інший матеріал, крім веселих пісеньок.

[quote author=""]"Я повинен данину віддати як артист, як громадянин. Загибель генерала Кульчицького, якого підбили на вертольоті

Також Леонтій стурбований відсутністю майданчика для старшого покоління, яке не може донести свої пісні на радіо. Бебешко каже, що бачив, як музиканти втрачали себе, здоров'я і змінювали професії, щоб хоч якось вижити.

Леонтій Бебешко з дружиною Лідією, фото: Facebook
Леонтій Бебешко з дружиною Лідією, фото: Facebook
Леонтій Бебешко з дружиною Лідією, фото: Facebook

Нагадаємо, що скромна Джамала розтанула в обіймах відомого рокера

Як повідомляв портал "Знай.uа", Арсен Мірзоян дав стусана Путіну і закрив дорогу в Росію

Також, "Знай.uа" писав, що розкішний Віктор Павлік взяв гітару і закохав у себе сотні " Шикидим"