У мережі згадали найвидатніші моменти життя відомого франківчанина Романа Вірастюка. Про це розповіли на порталі "Frankivski".

Роман Вірастюк народився 20 квітня 1968 року в Івано-Франківську. Завдяки батькам, які регулярно займалися спортом, він з братом Василем вже з дитинства захоплювався фізичним розвитком.

Навчався Роман Вірастюк у місцевій школі №4, а пізніше закінчив коледж фізичного виховання та Тернопільський державний університет.

У віці 12 років Ромсан Вірастюк захопився штовханням ядра і став займатися під керівництвом заслуженого тренера України Івана Шарого.

Пізніше франківчанин став членом збірної СРСР. У 1991 році Роман Вірастюк посів друге місце на чемпіонаті СРСР, а пізніше переміг на Кубку СРСР.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Загалом він ставав чемпіоном України 17 разів і 8 разів отримував Кубок України. У 1994 році посів третє місце на чемпіонаті Європи, став капітаном олімпійської збірної України і виступав на Олімпійських Іграх в Атланті, Сіднеї та Афінах. Також він встановив власний рекорд у штовханні ядра-21,34 метра.

Роман Вірастюк, фото: Українське радіо
Роман Вірастюк, фото: Українське радіо
Роман Вірастюк, фото: Українське радіо

Саме виступ в Атланті 1996 року зробив Романа Вірастюка знаменитим на весь світ. Український спортсмен запам'ятався всім емоційними діалогами, коли перед штовханням ядра він говорив собі: «Давай, Ромчик, ти зможеш». Момент цього монологу потрапив на одну з камер. На жаль Роман Вірастюк занадто захопився самонастроєм і втратив весь відведений на вправу час, що завадило йому посісти третє місце.

У 2005 році за станом здоров'я Роман Вірастюк закінчив спортивну кар'єру. Він переніс операцію на серці і з того моменту зайнявся політичною кар'єрою.

На жаль, 11 липня 2019 року, Роман Вірастюк помер. У цей день йому провели складну операцію тривалістю 20 годин. Операція пройшла успішно, проте вранці серце франківчанина зупинилося.

Роман Вірастюк, фото: Obozrevatel
Роман Вірастюк, фото: Obozrevatel
Роман Вірастюк, фото: Obozrevatel

Нагадаємо, що Хмельничанка з бандурою готується урвати найпрестижнішу музичну премію

Як повідомляв портал "Знай.uа", стоматолог з Тернополя дарує українським воїнам щасливі посмішки

Також, "Знай.uа" писав, що львів'янка показала світу пружне тіло і привезла на батьківщину " золото"