Мешканці Прикарпаття здійснять пробіг по слідах Галицької трансверсальной залізниці. Про це розповіли у сюжеті каналу "402".

Повідомляється, що даний пробіг буде здійснений другий раз. Як і в перший раз, він буде присвячений пам'яті відомого спортсмена Романа Вірастюка.

"Маршрут особливий, він пролягає уздовж залишків старої австирийской колії на Тлуматчині" - сказано в сюжеті.

Забіг розпочнеться поблизу села Палагичі. Організатори називають це місце особливим, оскільки тут знаходилася одна з ключових станцій залізниці.

"Була ключовою станцією між Тлумачем, Тисменицею і Тернополем, там відбувалися драматичні події українсько-польської війни, Другої Світової війни. Сьогодні там, на місці грандіозної великої станції перебувають самотні руїни і символічно, що ми саме з цього місця почнемо забіг" - заявив організатор змагань Дмитро Романишин.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Дмитро Романшин, кадр з відео: Facebook Канал 402

Раніше забіг планували провести у травні, однак у зв'язку з карантином його перенесли на 13 вересня.

Участь у змаганнях зможуть взяти люди різних віків, як дорослі, так і діти. На вибір будуть доступні три дистанції: 15 кілометрів 800 метрів; 3 кілометри; 500 метрів. Тому кожен учасник зможе підібрати зручний для себе формат.

слідами історії

⚡️Місцями історії заради здорового майбутнього. На Прикарпатті вдруге відбудеться пробіг слідами Галицької трансверсальної залізниці. Цьогоріч і надалі він буде присвячений пам'яті відомого спортсмена Романа Вірастюка. Маршрут - особливий👇

Geplaatst door Канал 402 op Donderdag 4 juni 2020

Нагадаємо, раніше карантинний Форест Гамп став зіркою інтернету.

Як повідомляв портал "Знай.uа" киянка намотала 42 кілометри навколо будинку заради медиків.

Також "Знай.uа" писав, що французький спортсмен пробіг марафон у себе на балконі.